Digidexo.com

Hva du skal spise for en frisk nyre og leverskader

Et sunt, godt næret lever og nyrer bidra til å holde kroppen jobber og fungerer på optimalt nivå. Leveren er utformet for å avgifte eller rense blodet av fett, kjemikalier og urenheter, mens nyrene fungere til å behandle og filtrere avfall fra kroppen gjennom urin ekskresjon. Avfall fra blodet filtrert av leveren og nyrene holde alle kroppens systemer fungerer på høye nivåer. Et dårlig kosthold kan påvirke evnen til leveren og nyrene til å gjøre jobben sin, noe som resulterer i tap av effektivitet og funksjon i andre systemer i kroppen.

Protein

Unngå å spise for mye protein for god nyre-og lever helse. For å bestemme riktig mengde protein for deg, dele din nåværende vekt med to. Dette vil gi deg antall gram protein du bør spise på en daglig basis. Protein finnes hovedsakelig i kjøtt og meieriprodukter. Du bør ikke kutte protein ut av kostholdet ditt, fordi kroppen trenger protein til funksjon - velg dine proteiner omhu. Hold deg til magre proteinkilder som hvitt kjøtt og fisk og to til tre porsjoner med meieriprodukter om dagen.

Kalorier

Spis rikelig med grønnsaker og frukt, og holde seg borte fra høye karbohydrat dietter som skaper fettlagre i leveren. For å finne det daglige kalori behov, multippel vekt din med 15, som vil gi deg en viss idé om hvor mange kalorier du bør spise. Prøv å ikke spise for mange høyt karbohydrat matvarer, inkludert hvite matvarer som brød, pasta og poteter. Hold deg til en dør rik på hele korn, nøtter, frø og belgfrukter.

Se Salt

Hold deg til mat lite natrium som naturlige frukt og mørkegrønne bladgrønnsaker. Unngå salting maten før servering og unngå hermetisert supper som ofte er høy i natrium eller salt. Overflødig salt i systemet overworks nyrene og fører til væskeretensjon. Høy salt mat også inkluderer forberedt eller frossen pizza og middager og delikatesser som bacon og røkt kjøtt eller fisk. Unngå saus eller sauser som inneholder soya saus, teriyaki og noen BBQ sauser. Se på natrium innhold på etiketter før kjøp. Daglig inntak av natrium bør gjennomsnittlig mellom 1500 og 2400 milligram per dag. En spiseskje soyasaus inneholder 1,300mg av natrium, mens en buljongterning kan inneholde ca 1000 mg.