Digidexo.com

Hvordan diagnostisere kolitt og Crohns sykdom

Hvordan diagnostisere kolitt og Crohns sykdom


Kolitt og Crohns sykdom er to lignende typer inflammatorisk tarmsykdom som kan forårsake magesmerter, diaré, dehydrering, feber og andre ødeleggende symptomer. Hvis du lider av noen av disse symptomene, ta disse skritt mot en skikkelig diagnose slik at du kan få riktig behandling og håndtere sykdommen før det blir verre.

Hvordan diagnostisere kolitt og Crohns sykdom

Se legen din for en fysisk eksamen og få enkle blodprøver gjort for å finne ut om du har en infeksjon eller tegn på betennelse eller blodmangel. Selv om blodprøver alene ikke kan diagnostisere kolitt eller Crohns sykdom, de er et godt utgangspunkt for å utelukke andre mulige forhold.

Gi legen din en avføringsprøve slik at han kan se om det er noe blod i den. Det kan bety at du har en tarminfeksjon, som er ett tegn på Crohns sykdom.

Få et sett med Røntgenbilder tatt av tynntarmen. Disse kalles "øvre GI-serien." Du må drikke en kalkholdig væske som inneholder barium. Det vil pelsen din tarmen å gjøre det lettere for legen å se betennelse, blokkering eller andre problemer. Du kan også være lurt å få en CT scan eller en "liten tarm bilde" test gjort for å innskrenke andre potensielle diagnoser.

planlegge et sigmoidoskopi, en test som gjør det mulig for legen å se på innsiden av den nedre del av tykktarmen. Andre prosedyrer legen din vil at du skal få er en koloskopi eller en endoskopi. Disse testene setter ham i stand til å se på hele tykktarmen for tegn på kolitt eller Crohns sykdom.

Tenk å få en Leukocytt Scintigrafi eller "hvite blodlegemer scan." Denne testen vil vise hvor mange hvite blodceller er til stede i et område av legemet for å se om det er betennelse i tarmen.

Hint

  • Få regelmessige blodprøver for å overvåke kolitt eller Crohns sykdom og for å se hvor godt dine medisiner fungerer. Ta medisiner, vitamintilskudd og spise et fornuftig kosthold foreskrevet av legen din for å administrere kolitt eller Crohns sykdom.
  • Du må kanskje få flere tester over tid for å overvåke eventuelle komplikasjoner som kan oppstå. Ulcerøs kolitt kan være en arvelig tilstand. Kolitt lider kan være i faresonen for tykktarmskreft, og kan også oppleve vekttap, hudproblemer, smerter i ledd, synsproblemer og blodpropp.