Digidexo.com

Raw fiber i dietten

USDA anbefaler inkludert 14 gram fiber for hver 1000 kalorier i kostholdet ditt. Den typiske amerikaner bruker bare omtrent halvparten så mye. Fordeler med et fiberrikt kosthold inkluderer vektkontroll, redusert blodkolesterol, lavere blodtrykk, appetitt kontroll, regelmessig avføring og lettelse fra inflammasjonsrelaterte lidelser som leddgikt.

Fordeler

Spise en høy-fiber diett kan hjelpe deg å opprettholde en sunn vekt. Dette er fordi fiberrik mat har en tendens til å være både klumpete og lite kalorier, som kan hjelpe deg å fylle opp uten å blåse din diett. Raw fiber forbedrer denne fordelen fordi fiberrik mat som ikke er kokt fortsatt inneholde deres naturlige vann og er enda mer klumpete enn sine kokte kolleger. Når igjen i sin rå, naturlige tilstand, høy-fiber matvarer tar lengre tid å tygge. Dette betyr at du kommer til å tilbringe mer tid å spise, som også gir hjernen din den tiden den trenger for å realisere magen er full - vanligvis ca 20 minutter.

High-fiber matvarer er generelt anbefalt for deres vitamin, mineral og fytonæringsstoffer innhold. Rå high-fiber matvarer kan øke opptaket av disse næringsstoffene fordi de inneholder levende, aktive enzymer. Disse enzymene hjelpe deg å fordøye maten du spiser, og de er en forutsetning for effektiv næringsopptak. Fordi våre organer produsere disse enzymer i begrensede mengder, er det viktig å forbruke i det minste noen rå matvarer, fortrinnsvis med hvert måltid. Fordøyelsesproblemer som forstoppelse, oppblåsthet og gass kan oppstå hvis du bruker for mange enzym mangler kokt mat og ikke nok enzym rik rå mat. Den enkleste fiberrik mat å spise rå er frukt og grønnsaker, men bønner og korn kan også spiret for rå forbruk. Gjør imidlertid oppmerksom på at næringsinnholdet i enkelte matvarer (som tomater og grønnkål) kan økes gjennom matlaging.

Tips

Du kan spare et par hundre kalorier uten å sitte ned til en snau plate ved å erstatte ris eller pasta med "blomkål ris." Bare bruk pulsfunksjonen til å hogge blomkål buketter i en food prosessor til de ligner ris eller couscous. Tjene dem i romtemperatur eller lett varmet uansett hvor du kan bruke lignende korn.

Bytt ut pasta med høy-fiber zucchini nudler ved å skyve en middels til store zucchini gjennom en spiral slicer. Dryss med salt og la i et dørslag for å renne i ca tjue minutter. Bruk akkurat som kokte nudler - for en brøkdel av kaloriene.

Hvis du ikke liker rå brokkoli eller blomkål, prøve marinering dem for et par timer for en rask, klumpete snack. Du kan også lett stek disse grønnsaker å myke tekstur uten å koke dem hele veien gjennom.

I stedet for kokte bønner, legge rå, spiret bønner til salater. De fleste naturlig mat butikker bære en ready-to-serve blanding av spiret linser, kikerter, adzuki og mungbønner. Du kan også prøve å spire dem hjemme i krukker. De tar bare noen få dager og minimal oppmerksomhet.

Prøv å lage rå hummus med spiret kikerter og / eller squash i stedet for kokte bønner.

For bedre å nyte rå grønnkål og andre greener prøve å massere dem i fem minutter eller så før de ser mer ut som lett kokte grønnsaker. Bland disse greenene med andre grønnsaker og en salat dressing eller marinade.

Forsiktig

Hvis du ikke er vant til å spise mye rå fiber-rik mat, introdusere disse matvarene sakte for å unngå å øke eller forårsaker intestinal stress.