Digidexo.com

Mediterranean Sea Salt Vs. Vanlig bordsalt

Forskjellene mellom Middelhavet salt og bordsalt er først og fremst i de mineraler tilgjengelig i hver. Ifølge Mayo Clinic ernæringsfysiolog Katherine Zeratsky, er den kjemiske sammensetningen av de to typene av salt i hovedsak de samme: De er begge, på sitt mest grunnleggende nivå, natriumklorid. Imidlertid, mineraler, tilsetningsstoffer og smaker i de to typer av salt forskjellig.

Processing

Middelhavet salt er hentet fra vannet i Middelhavet. Vannet blir samlet i panner og lov til å fordampe i solen. Under tørkeprosessen, vil eventuelle fremmedlegemer og organismer som finnes i vannet filtreres fra salt væske for å sikre at det er rent. Når fuktigheten er borte, blir saltet fra vannet. Saltet er vanligvis knust og selges som det er, uten ytterligere behandling. Bordsalt stammer fra underjordiske saltgruver. Når det er fjernet fra gruvene, er det malt opp og raffinert. Raffineringsprosessen fjerner mange av de naturlig forekommende mineraler i bordsalt, noe som reduserer den til bare natriumklorid.

Naturlige mineraler

Middel havsalt naturlig inneholder en rekke forskjellige mineraler. Spormengder av fluor, kalium, jod og magnesium kan alle bli funnet i Middelhavet salt. Fordi havsalt inneholder disse ekstra mineraler, er dens natriumklorid innhold naturlig lavere per porsjon enn vanlig bordsalt. Vanlig salt inneholder ingen naturlig forekommende mineraler, fordi noen mineraler som var til stede blir fjernet under raffineringsprosessen.

Tilsetningsstoffer

Middelhavet salt inneholder nesten aldri noen lagt mineraler eller kjemikalier. Vanlig salt, på den annen side, inneholder ofte noen tilsetninger for å holde den fra klumpdannelse og for å forlenge holdbarheten. I tillegg, hvis en beholder med bordsalt sier det er iodized, som betyr at jod er lagt til den. Dette er en vanlig praksis for bordsalt produsenter. Hvis en beholder med bordsalt ikke iodized, da den inneholder natriumklorid bare.

Flavor

Ifølge Cook Illustrated, mange kokker debatt fortjeneste av havsalt og vanlig bordsalt. Den havsalt smaken påvirkes av de mineraler som er tilstede i vannet. Det er generelt mildere enn vanlig bordsalt fordi det inneholder mindre natriumklorid per porsjon. Mange kokker hevder at additivene i bordsalt kan negativt påvirke smaken av sine retter. Men Cooks Illustrated fant at jo mer de salter er fortynnet, jo mindre merkbare forskjellene.

Helse Fordeler

Mayo Clinic ernæringsfysiolog Katherine Zeratsky sier at kroppen trenger ca 200 milligram natrium klorid per dag for å holde seg friske, men ikke mer. De fleste mennesker spiser altfor mye natrium hver dag, hovedsakelig i bearbeidet og tilberedt mat. Zeratsky sier at verken havsalt eller bordsalt har en spesiell nærings kanten fordi selv i havsalt, er mineraler som finnes i så små mengder at de ikke legge mye til det daglige kostholdet. Men å spise for mye av enten kan være dårlig for helsen din.