Digidexo.com

Hvordan unngå glaukom

Å vite at du er i faresonen for glaukom, den nest største årsaken til blindhet, kan være skummelt, men tilstanden er forebygges. Glaukom har flere årsaker, og oppstår når synsnerven blir skadet, vanligvis ved unormalt høyt trykk i øyet. Symptomer på glaukom kan være så gradvis at det ofte ikke er diagnostisert til sykdommen er i avanserte stadier. Dette langsom fremgang gjør det viktig å vite hvordan du kan unngå glaukom forhånd for god øyehelse.

Hvordan unngå glaukom

Unngå Glaukom

•  Få regelmessige øye eksamener. Dette er den beste trinn som du kan ta for å unngå glaukom. Hvis du er mellom 18 og 60, bør du ha et fullstendig øye eksamen hvert annet år. For de over 60 år, eller i høy-risikokategori, komplett synsundersøkelser er nødvendig hvert år, ifølge Mayo Clinic. For afro-amerikanere, bør årlige synsundersøkelser starte i en alder av 30 på grunn av økt risiko.

Unn forhøyet trykk i øyet umiddelbart. Når forhøyet trykk i øyet er diagnostisert, sier The Mayo Clinic, ved hjelp av trykkreduserende dråper vil redusere trykket med opp til et gjennomsnitt på 22 prosent nesten umiddelbart.

Opprettholde en sunn vekt. Overvekt øker insulinresistens, noe som i sin tur er vist å øke trykk i øyet. Ved å opprettholde en sunn vekt, kan insulinresistens reduseres og sammen med den, trykk i øyet, i henhold til de Mayo Clinic.

Oppretthold et sunt blodtrykk. Høyt blodtrykk har vært knyttet til en økning i trykk i øynene. Å senke blodtrykket også senker trykk i øyet, redusere risikoen for glaukom.

Beskytt øynene dine. Øyeskader er en ledende årsak til glaukom. Bruk vernebriller når du er i fare for å bli truffet i øyet, for eksempel ved bruk av elektrisk verktøy eller sveising.

Hint

  • Catching glaukom i de tidlige stadier er best. Derfor er det viktig å kjenne sine tegn og symptomer: tunnelsyn, plutselige og sterke smerter i ett øye, nedsatt eller klart syn, rainbowlike glorier rundt lys, røde øyne, hovne øyne, uklarhet i foran øyet, og rive.
  • Tips: Det er viktig å vite når du skal kontakte en øyelege. Hver gang du opplever noen av de ovennevnte øyesymptomer, bør du spørre legen din om en henvisning til en øyelege. Det er viktig å starte behandling tidlig og å følge den foreskrevne behandlingen plan presist.
  • Trinnene ovenfor kan bidra til å forhindre glaukom; Men vet de risikofaktorer som du ikke kan kontrollere. Disse inkluderer pre-eksisterende medisinske tilstander som høyt blodtrykk eller diabetes, er over 60 år gamle, familiehistorie og rase og etnisitet. Afrikansk-amerikanere er seks til åtte ganger så stor sjanse for å få grønn stær, tett fulgt av meksikanske amerikanere.