Digidexo.com

Eye motilitetslidelser

Eye motilitetslidelser


Seks muskler kontroll hvert øyebevegelser. Hvis en av disse musklene ikke fungerer ordentlig, vil en lege diagnostisere et øye motilitetsforstyrrelse. Noen barn er født med en lidelse, selv om noen synes plutselig. Kjenne tegn på endringer kan bidra til å forhindre varige øyeskader.

Esotropia

Esotropia, ofte referert til som "krysset øyne", er diagnostisert når en eller begge øyne slår inn. Dette er vanligvis ikke en smertefull tilstand, selv om synet kan bli uklart i ett eller begge øyne.

Exotropia

Diagnosen exotropia betyr at det ene øyet ser rett fram og den andre viser seg, mot templet. Akkurat som med esotropia, kan synet bli uskarpt. Vanligvis er det ikke smerte.

Vertikale Avvik

En vertikal avvik er diagnostisert når det ene øyet flyttes opp eller ned mens andre forblir i en fremskutt posisjon. Siden øynene ikke er på linje, vil visjon sannsynlig bli uskarpt, selv om smertene ikke bør være til stede med vertikale avvik.

Diagnose

Under et øye eksamen, vil legen dekker det ene øyet, og deretter den andre. Hvis pasienten har en motilitetsforstyrrelse, vil øynene skifte når dekket. Dette gir legen informasjonen til å bestemme de muskler som er involvert i sykdommen.

Behandling

Hvis et barn blir født med et øye motilitetsforstyrrelse, kan ett øye bli patchet i perioder for å oppmuntre begge øynene til å peke rett frem. I noen tilfeller kan den riktige øye glass resept korrigere eller forbedre tilstanden. Noen pasienter kan imidlertid trenge en kirurgisk reparasjon.