Digidexo.com

Hvordan diagnostisere sinus hulrom i hodet

Hvordan diagnostisere sinus hulrom i hodet


Gjentakende hodepine, skarpe smerter i ansiktet eller hodet, en kjedelig verke over tennene, en konstant sår hals, vedvarende dårlig ånde og press under og over øynene dine er alle tegn på bihuleproblemer. Disse symptomene ofte etterligner andre helseproblemer, og det kan være vanskelig noen ganger å finne årsaken til smertene dine. Her er hvordan å diagnostisere problemer med sinus hulrom.

Hvordan diagnostisere sinus hulrom i hodet

•  Lær hvor sinus hulrom er plassert. Mange er overrasket over å høre hvor langt sinus hulrom i hodet forlenge. Det er sinus hulrom i pannen, som ligger over pannen bein på begge sider, som strekker seg opp flere inches, og i noen mennesker, nesten helt frem til kurven på kanten av pannen. Det er også sinus hulrom på hver side av nesen, som strekker seg opp til under øyet, og nesten ned til toppen av kjeven. Selvfølgelig er det også sinus hulrom i nesen, og de strekker seg opp mellom øynene.

Selve størrelsen av sinus hulrom i hodet er grunnen infeksjoner, irritasjon eller andre sinus problemer kan føre til smerter i så mange forskjellige områder av hodet.

•  Vurdere området der du har smerter eller problemer. Er det i nærheten av en sinus hulrom? Hodepine som forekommer i fronten av hodet, med smerter i pannen, er sannsynlig å være forårsaket av sinus problemer. Press over eller under øynene, mellom øynene eller langs kinnbena er også tegn til bihuleproblemer. Selv en smerte som føles lik en tannpine kan faktisk være et tegn på bihuleproblemer.

Kjenn din lomme hulrom. Dette er en av de enkleste måtene å fortelle om du har en infeksjon, en allergisk reaksjon eller annet problem i din lomme hulrom. Ved hjelp av to fingre, lett press på pannen, kinnene og mellom øynene. Hvis du føler ømhet, smerte eller hevelse, er det sannsynlig at du har en bihulebetennelse eller andre problemer med bihulene.

Hvis smertene er i nærheten av kjeven, eller det føles som om du har en tannpine, sammenligne forskjellen i smerte når du berører ansiktet ditt nær sinus hulrom, og når du trykker på tann. Hvis smertene er betydelig større i nærheten av sinus hulrom, er det mest sannsynlig en sinus problem.

Rådfør deg med helsepersonell hvis du har smerter som er i konflikt med dine daglige aktiviteter.

Legg merke til om det er noen slim eller blokkering i nesen din, enten du har en nasal drypp, og om slimet er klart.

Lukk munnen og pust dypt inn gjennom nesen. Er det noen blokkering eller pustevansker inn gjennom nesen? Er det lunger eller slim blokkerer passasjer? Er det klart, men du oppleve en brennende følelse som luften strømmer forbi? Hvis du svarte ja på noen av disse spørsmålene, er det sannsynlig at du har en bihulebetennelse eller andre sinus problem.

Også, selv om det er litt ekkelt, observere fargen på slim. Puss nesen og avgjøre om drypp eller slim er klar, hvit, gul eller grønn. Hvis det er gul eller grønn, er det svært sannsynlig at du har en bihulebetennelse. Normal mucus er klart eller hvitt.

Spor timingen av dine symptomer. Hvis du våkner om morgenen med smerter på den ene siden av hodet eller ansiktet, eller med en sår hals, og smertene avtar etter en varm dusj eller som morgenen utvikler seg, er det en god sjanse du opplever problemer med sinus hulrom i hodet. Slim eller drenering er å samle på siden av hodet eller ansiktet som du har sovet på, og drypper ned i halsen forårsaker irritasjon i løpet av natten.

Hvis symptomene ikke er merkbar i morgen, men blir verre i ettermiddag, kan det oppstå symptomer fra en annen årsak, som for eksempel stress eller sykdom, men det kan også være på grunn av allergi.

Skriv ned dine aktiviteter for dagen i flere dager, sporing hvor du var, hva du gjorde og når symptomene begynte å dukke opp. Hvis bihulene forårsaker smerter etter friluftsliv, eller etter å ha tilbrakt tid med en familiehund, er det mulig du opplever sinus problemer på grunn av allergi.

Hint

  • Nerver går utover hulrom. Hva føles som en tannpine eller kjedelig hodepine kan faktisk være et problem med en sinus hulrom i hodet. Vurder om noen smerter i forsiden av hodet eller i ansiktet kan være grunn av sinus hulrom problemer.
  • Rådfør deg med helsepersonell hvis smertene øker dramatisk eller vedvarer i mer enn en uke eller forstyrrer dine daglige aktiviteter.