Digidexo.com

Fysiske virkningene av alkoholisme

Fysiske virkningene av alkoholisme


Alkoholisme er et vanedannende sykdom der du blir avhengig av alkohol, vanligvis i økende mengder som du bygger en toleranse for virkningene av alkohol. Alkoholikere vanligvis drikker hver dag eller gå på binges av å drikke til det punktet at drikking forstyrrer evnen til å arbeide og med sosiale og familieforhold. Mayo Clinic skisserer fysiske virkningene av overdreven drikking.

Brain

Overdreven drikking fører til hjerneskade med krymping av hjernestrukturer, noe som resulterer i økende sedasjon, forvirring og hukommelsestap. Du kan begynne å oppleve "blackouts", perioder om hvilke du har ingen hukommelse. Tilbaketrekning fra alkohol etter lengre tung inntak kan føre til delirium tremens, preget av uro, hallusinasjoner, forvirring og beslag.

Kreft

Alkohol er skadelig for slimhinner og øker risikoen for kreft i mage-tarmsystemet, som begynner med kreft i munn, svelg, mage, tarmer og rektum.

Kjønnsorganene

Alkohol påvirker hormonbalanser, som resulterer i erektil dysfunksjon og gynecomastia (forstørret brystene) hos menn, amenoré (manglende menstruasjon) hos kvinner og redusert libido hos både hanner og hunner. Det øker også risikoen for brystkreft.

Ifølge CDC, er alkohol giftig for fosteret og forårsaker foster alkohol spektrum lidelser, fødselsskader som forårsaker at barnet skal ha en rekke fysiske og psykiske problemer, inkludert ansikts abnormiteter, liten vekst, dårlig koordinasjon, mental retardasjon og læring og atferds direkte funksjonshemninger.

Hypertensjon / Hjerte

Alkoholisme er en viktig årsak til hypertensjon (høyt blodtrykk), særlig hos dem som drikker alkohol hver dag (selv i moderate mengder), øker risikoen for hjerteinfarkt eller hjerneslag. Langsiktig drikking også skader hjertemuskulaturen (kardiomyopati) slik at hjertet ikke kan pumpe effektivt.

Vitaminmangel / Underernæring

Alkohol virker irriterende på slimhinner, slik at du kan utvikle alvorlig gastritt (magebetennelse) som forstyrrer opptaket av vitaminene B1 (tiamin) og B9 (folsyre). Dreven drikking er ofte forbundet med dårlig kosthold, som fører til underernæring.

Pancreas

Pankreatitt kan utvikle seg etter kronisk inntak av alkohol, noe som resulterer i alvorlige magesmerter, kvalme og oppkast, og et bredt utvalg av systemiske lidelser, inkludert diabetes hvis de pankreatiske celler som produserer insulin blir skadet, og nyresvikt. Bukspyttkjertelen kan ikke produsere enzymer som trengs for fordøyelsen, også resulterer i underernæring.

Liver

Leveren forbrenner (bryter ned) alkohol, men når du drikker tungt, kan leveren ikke holde opp, og alkohol blir giftig for leverceller. Ifølge American Liver Foundation, kan du utvikle fettavleiringer i leveren og deretter hepatitt (leverbetennelse). Over tid vil dette forårsaker hepatitt arrdannelse og fibrotisk (hard) vev for å danne i leveren, noe som resulterer i cirrhose, som griper inn med leverfunksjonen og fører til leversvikt med flere systemiske effekter og økt risiko for leverkreft.