Digidexo.com

Slik reparerer riper på en Plastic brille

Slik reparerer riper på en Plastic brille


Så forsiktig som du kan være, brilleglass har en tendens til å bli klødd over tid. Enten du har glemt å ta saken eller du slippe dem, kan riper utvikle. Hvis venstre ubehandlet, kan disse riper slutt hindre din visjon. De fleste objektiver er nå opprettet av plast eller avanserte polykarbonat materialer. Selv om de er mer utsatt for skade overflaten, riper i plast er heldigvis lettere å reparere enn de i glass.

Slik reparerer riper på en Plastic brille

•  Påfør glass etsning compound til brille. Denne kjemiske produktet vil oppløse overflaten av linsen, inkludert eventuelle ripebestandig eller anti-refleks belegg som kan ha blitt brukt på linsene.

•  La den kjemiske å forbli på plass for det angitte tidspunktet, i henhold til produsentens anvisninger. De fleste etsing forbindelser krever 5 minutter å behandle. Skyll med varmt vann etter behandlingstiden.

Spray hver side av linsen med metallpuss. Buff produktet i ripene deretter poleres bort på overflaten. Skyll en gang fullført.

Spray hver side av linsen med møbelpolish. Gni produktet i grunnen ved hjelp av små, sirkulære bevegelser og skyll å fjerne.

Påfør en krone-størrelse mengde Carnauba eller bilvoks til din mikrofiberklut. Forsiktig smøre voks på overflaten av linsen.

Press mot linsen, presser voksen inn de fine riper på overflaten. Bruk en ren klut for å fjerne overflødig voks og polere linsen ren.

Hint

  • Hvis riper på linsene er dype eller vedvarende, snakke med din optiker om å ha dem erstattet eller refinished.
  • Ikke bruk glass etsning sammensatte på glass linser.