Digidexo.com

Verktøy for svaksynte

Verktøy for svaksynte


Folk som har dårlig syn finne at selv med briller eller kontaktlinser, mange vanlige oppgaver --- lesing og skriving, se filmer og TV, shopping og matlaging - blitt stadig vanskeligere. Forhold som macula degenerasjon, glaukom, katarakt eller diabetisk retinopati kan føre til permanent synstap. Denne forverringen betyr ikke at svaksynte mennesker trenger å forlate alle sine favoritt aktiviteter. Moderne teknologi gir mange synshjelpemidler. En øyelege kan bidra til å finne dem.

Enkel og rimelig Aids

Du kan finne en rekke "low-tech" visjon hjelpemidler i butikker og på Internett. Stor-trykte bøker er generelt tilgjengelig i de fleste offentlige biblioteker samt i bokhandler. Mange postordrekataloger tilby store oppringning klokker og armbåndsur, "snakker" klokker og kalkulatorer og telefoner med store tall. Tenk håndholdte forstørrelsesglass eller de du kan henge rundt halsen. Bruk en lommebok med rom for å skille valører av regninger. De fleste datamaskiner har valgfrie innstillinger for å forstørre skjermvisningen. Selv en så enkel løsning som å øke belysningen i hjemmet ditt kan hjelpe deg å takle synshemming. Bruk lyse lyspærer eller ordne sitteplasser for å dra nytte av naturlig lys.

Teknologisk Aids

Spesiell programvare som simulerer stemmene leser informasjon på dataskjermen. Optical Character Recognition (OCR) skanner tekst og gjentar det som tale. Andre programmer sette datautskrifter i blindeskrift. Slike hjelpemidler, kalt hjelpemidler eller adaptiv teknologi, inkluderer enheter for å hjelpe noen bruke mobiltelefoner og forstørrelsesglass for dataskjerm og TV-skjermer.

Spesielle briller

Elektroniske forstørrelsesglass briller eller teleskoper montert på briller hjelpemiddel i lesing og annet arbeid på nært hold. Disse telemicroscopes på brilleinnfatningen rammer gjør det mulig for brukeren å holde en bok, bruke en datamaskin eller gjør andre oppgaver ved hjelp av hendene. Brillemonterte teleskoper kan også brukes for kjøring, hvis det tillates av loven. En annen innretning består av en lupe som hviler på materialet som skal leses, og som leseren beveger forstørrelses over-side, det prosjekter teksten på et par spesielle briller.