Digidexo.com

Virkningene av sult på Skin & Nails

Virkningene av sult på Skin & Nails


Sult og underernæring, enten forårsaket av tørke, økonomisk ulempe eller spiseforstyrrelse, har en dramatisk effekt på menneskelig hud og negler. Som kroppen kanalene sine redusert ernæringsmessige ressurser mot flere viktige deler av kroppen, for eksempel indre organer, mindre avgjørende områder raskt bli underernært og begynne å endre. Endringer i hud og negler, på grunn av uttømming av væske, vitaminer og andre næringsstoffer, er blant de mest åpenbare signaler til leger, foreldre og pasienter at noe er galt.

Skin

Når huden blir fratatt protein, fett og andre næringsstoffer, blir det tørt, plissert og skjellete, og kan utvikle et gulaktig skjær. Det er heller ikke uvanlig for fingertuppene og øreflippene av bulimi og anoreksi pasienter å snu en blålig farge. Huden kan også begynne å vokse et dekke av mykt hår som kalles lanugo. Ifølge "The Parent guide til bulimi" av Marcia Herrin, EDD, MPH, RD og Nancy Matsumoto, den fine, dunete hår som vokser på alvorlige Bulimikerne 'armer, ben og rygg er forårsaket av kroppens primitive forsøk på å opprettholde kroppstemperaturen. Sult kan også føre til at huden til å utvikle ødem, noe som gjør at huden ser fast og produsere små nupper som ligner gåsehud. I alvorlige tilfeller kan vitamin-B2-mangel føre til utvikling av sprukne lepper og sår i munnviken.

Nails

Som sin effekt på menneskelig hud, sult effekt på negler og tånegler skyldes næringsmangel. Protein og fett-mangel, koblet med en mangel på kalsium forårsaker neglene til å bli tørre og sprø. En mangel på B-kompleks vitaminer, spesielt biotin, produserer rygger langs seng av spiker. Mangel på folsyre og vitamin C kan føre hangnails, og redusert kosten eteriske oljer, som omega-3, kan produsere sprekkdannelser i neglene.

Hair

Ironisk nok, mens lanugo produserer en uvanlig type hårvekst, har sult motsatt innvirkning på normal kroppshår. Hodehår og kroppshår (inkludert kjønnshår) kan bli tynn og sprø. I mer avanserte tilfeller kan feilernæring føre til at håret til å forsvinne helt.