Digidexo.com

Hva gjør Forhøyet ACE Mean?

Kroppens angiotensin converting enzyme (ACE) bidrar til å regulere blodtrykket. ACE-nivåer kan bli testet for å bestemme en rekke forhold, med forhøyet ACE ofte indikerer tilstedeværelse av sarkoidose, en inflammatorisk sykdom.

Fact

Endotelceller inne blodkar produsere ACE i hele kroppen, selv om enzymet er spesielt konsentrert i lungene. ACE er også utbredt rundt granulomer, som er små tumor-liknende masser av immun-og anti-inflammatoriske celler.

Funksjon

ACE forårsaker arterier til kontrakt og øke blodtrykket.

Identifikasjon

En enkel blodprøve er alt som trengs for å evaluere ACE nivåer. Symptomer som granulomer, kronisk hoste, rennende øyne, kortpustethet og leddsmerter kombinert med forhøyet ACE brukes vanligvis til å diagnostisere sarkoidose.

Effekter

Forhøyet ACE nivåer er normal hos personer yngre enn 20. I personer eldre enn 20, forhøyede ACE nivåer er tegn på ikke bare sarkoidose, men andre forhold som for eksempel visse soppsykdommer, hypertyreose, lymfom, alkoholisk levercirrhose og til og med HIV.

Betraktninger

Personer som lider av høyt blodtrykk og diabetes vil ofte være foreskrevet ACE-hemmere, som er reseptbelagte legemidler er utviklet for å redusere ACE nivået og redusere blodtrykket.