Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Helvetesild

Hvordan diagnostisere Helvetesild


Helvetesild er en virusinfeksjon fra den samme gruppen av virus som forårsaker vannkopper, genital herpes og forkjølelsessår. Når du har hatt vannkopper, kan varicella-zoster virus (også kalt herpes zoster virus) forbli sovende i nervene i årevis.

Hvordan diagnostisere Helvetesild

Se på symptomene for å diagnostisere Helvetesild

•  Innse det første tegn på helvetesild å være brennende eller prikkende smerte, vanligvis på bare én side av kroppen. Noen ganger nummenhet eller kløe følger smerte.

Sjekk nettstedet for utseendet på et utslett med væskefylte blemmer. Disse blemmer vanligvis vises i løpet av noen få dager etter den første smerten.

•  Se etter utbruddet å fremstå som et band av blemmer. Dette bånd er typisk rundt midten av ryggen og den ene siden av brystet.

Forstå symptomer til å diagnostisere helvetesild, i tillegg til den utslett, kan inkludere feber, hodepine, frysninger og en urolig mage.

Kjenn behandling for Helvetesild

Send inn til tester av legen din for å diagnostisere og starte behandling for helvetesild. En Tzanck smøre innebærer å undersøke væske fra en helvetesild blemme under mikroskopet. Virale kulturer og hud biopsi er andre midler for å identifisere herpes zoster virus.

forkorte utbrudd av helvetesild ved å kontakte din lege for å diagnostisere tilstanden. Rask behandling er viktig. Antivirale medisiner som acyclovir eller valacyclovir er ofte foreskrevet i forbindelse med kortikosteroider som reduserer smerte og hevelse.

•  Hold området berørt av helvetesild rene med bare mild såpe og lunkent vann.

Ta alle medisiner som foreskrevet av legen din. Vær på utkikk etter tegn på eventuelle nye symptomer eller hvis utbruddet ikke forsvinner i mengden av tid gitt av legen din.

Forstå komplikasjoner som kan oppstå når helvetesild forblir ubehandlet. Encefalitt (hevelse i hjernen) er en av mange nevrologiske problemer som kan skje med helvetesild.

Hint

  • Unngå riper og bruke kaldt vann komprimerer flere ganger om dagen for midlertidig lindring av kløe og smerte.
  • Hvis du ikke har hatt vannkopper, snakk med legen din om de nyeste vaksine godkjent av FDA for å hindre eller redusere risikoen for helvetesild i senior voksne.
  • Folk som har hatt vannkopper eller vaksinen for vannkopper er mer utsatt for å ha et utbrudd av helvetesild. Sine sjanser øke hvis de er under mye stress eller har et svekket immunsystem. Kreftpasienter er spesielt utsatt.
  • Ta spesielle forholdsregler hvis et utbrudd av helvetesild er nær øyet. Ta kontakt med din lege umiddelbart.