Digidexo.com

Makrobiotisk diett for Crohns sykdom

Makrobiotiske diett kan spores tilbake til prinsippene om japanske hæren lege Sagen Ishizuka. Dr. Ishizuka anvendt prinsippene i tradisjonell japansk diett til vestlig medisin, og kom opp med en plan høy i uraffinert mat, hele korn, og lokalt dyrket mat. Macrobiotics ble senere utvidet på og popularisert av George Ohsawa og Michio Kushi. Macrobiotics har blitt fremmet som en kur eller forebygging for mange sykdommer. Ifølge forfatterne Virginia Harper og Tom Monte, standard makrobiotiske diett, med noen modifikasjoner, kan også være effektiv i å kontrollere Crohns sykdom.

Grunnleggende

Standarden makrobiotiske diett har en stor vekt på hele korn som brun ris, hirse, og amaranth. Femti til 60 prosent av daglige matvarer bør bestå av hele korn. Grønnsaker, inkludert hav grønnsaker, bør utgjør 25 til 30 prosent; bønner bør utgjør 5 til 10 prosent; og 5 til 20 prosent av kostholdet bør være fisk, nøtter, frø, frukt og miso suppe. Konsumere miso flere ganger om dagen.

Miso Soup

Miso er et lim laget av gjærede soyabønner. Ss miso lagt til varmt vann foreta en rask og enkel å fordøye suppe base. Legg tofu, tang som wakame, eller rotgrønnsaker slike som daikon reddik i Miso for en mer mettende suppe, selv om miso alene er velsmakende og full av næringsstoffer. Miso har anti-oksiderende egenskaper også. Det finnes mange slags miso, som spenner fra veldig lys, hvit miso til mørk rød miso. Smak varierer, som ulike typer miso er laget med litt forskjellige ingredienser.

Brown Rice

Brun ris er et fast innslag i makrobiotiske diett, og ifølge Harper og Monte bok "Kontrollere Crohns sykdom: The Natural Way", en av de beste hele korn for folk som lider av Crohns og andre tarmsykdommer. Brun ris er lett å fordøye, inneholder en rekke næringsstoffer, og inneholder fosfor, noe som bidrar til å utvise giftstoffer fra kroppen.

Millet

Millet er en annen hele korn som ifølge Harper og Monte bok, er spesielt bra for de som lider av Crohns sykdom. Slaktet hirse er frøene av planten hirse, og kan brukes på samme måte som ris. Millet er ikke-syredannende og er lett å fordøye. Det er veldig høy i protein også. Hirse kan tilberedes alene, spist med grønnsaker eller lagt til supper. Harper og Monte anbefale at etter brun ris, hirse bør være kornet hyppigst spist av lider av Crohns sykdom.