Digidexo.com

Begynnelsen Symptomer på Parkinsons sykdom

Begynnelsen symptomer på Parkinsons sykdom er vanligvis så subtil at det er vanskelig å fastslå nøyaktig når sykdommen faktisk startet. Tidlige symptomer er vanligvis milde og utvikle seg gradvis. De kan gå ubemerket i en lang periode av tid --- måneder eller år. Begynnelsen symptomer på Parkinsons sykdom også en tendens til å variere mye fra person til person.

Historie

Symptomer på Parkinsons sykdom er funnet i flere menn enn kvinner, om lag 50 prosent mer ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag. Gjennomsnittsalderen for utbruddet av sykdommen er 60 år, selv om 5 til 10 prosent av tilfellene begynner før fylte 50. I noen svært sjeldne tilfeller, symptomer på Parkinsons sykdom vises før alder 20.

Funksjoner

I begynnelsen stadier av Parkinsons sykdom, pasienter ofte opplever tretthet eller en generell følelse av uro. De kan oppleve problemer stående eller merke en svak skjelving. Noen legge merke til ting som for eksempel en endring i deres håndskrift eller en mykere stemme. Pasienter kan ha følelser av angst eller depresjon. Familie og venner som regel begynner å merke symptomer før pasienten gjør, spesielt de avstivede bevegelser og blank ansiktsuttrykk kjent som "maskert ansikt."

Typiske tidlige symptomer

Ifølge Mayo Clinic, symptomer på Parkinsons sykdom starter vanligvis på den ene side av legemet, og typisk forblir dårligere på den siden. Vanligste tidlige symptomer inkluderer stirrer, fravær av blinkende, bøyde holdning, dra ett ben eller halting og en "frosset" vond skulder. Andre første symptomene er achiness, prikking, nummenhet eller ubehag i nakken eller armer og ben, skjelvinger mens resten, rigid holdning når du går (ikke svingende en arm) og en følelse av skjelv internt.

Identifikasjon

Symptomet mest assosiert med Parkinsons sykdom er risting eller skjelving, som vanligvis begynner i den ene hånden. Pasienter viser ofte en "pille-rulle" bevegelse --- en back-og-tilbake rubbing av tommel og pekefinger. Til slutt, Parkinsons sykdom kan bremset bevegelse og redusert evne til å gjøre frivillige bevegelser.

Betraktninger

Som Parkinsons sykdom utvikler seg, kan det til slutt påvirke normale aktiviteter. Når dette skjer, blir sykdommen kalt sent stadium av Parkinsons sykdom. Imidlertid bør det bemerkes at mange pasienter ikke oppleve den komplette symptomer. De fleste mennesker, faktisk, har bare milde, noninterfering symptomer.