Digidexo.com

Hvordan takle KOLS

Anslagsvis 32 millioner mennesker i USA er diagnostisert med kronisk obstruktiv lungesykdom. COPD er tilskrevet lungesykdommer slik som emfysem, kronisk bronkitt, og også astma. Hvis du har blitt diagnostisert med KOLS kan det føre til mange endringer i livsstilen din. Men, det er overkommelig når du lære noen "livsstil justeringer."

Hvordan takle KOLS

Klimaendringer med KOLS

•  Forstå sykdommen ved å lese og forske alt du kan. Også kommet til enighet med det faktum at du kanskje ikke være i stand til å være så aktiv som du en gang var, men vil være i stand til å leve et ganske normalt liv. Denne sykdommen påvirker lungene, noe som gjør det vanskelig å puste. Ikke prøv å holde tempoet du gjorde før diagnosen, vil du sitte igjen andpusten og frustrert!

Fortell familie og venner om din tilstand og forklare det symptomer. Du er ikke ute etter sympati, du tilbyr en forklaring på hvorfor du må kanskje justere noen av dine aktiviteter. Du kan ha gode dager og dårlige dager, og de trenger for å forstå hvorfor. Forklar til barn eller barnebarn i enkle ord, slik at de forstår hvorfor du ikke kan spille med dem til tider. Å vite at du ikke føler deg vel er bedre enn dem tenker du bare ikke ønsker å spille.

Ta hensyn til værforhold. Varme, fuktige dager eller kalde dager kan påvirke pusten din. Planlegg å være innendørs på dager som værforholdene er ikke gunstig for din tilstand. Hvis du går ute på disse dagene, forkorte tiden du er ute, spesielt i ekstremt varme været. Ditt hjem og bil bør ha air condition for å hjelpe pusten din. Park så nær til å lagre innganger som mulig, for å unngå lange turer i varme eller kulde. Legen din kan også autorisere en funksjonshemmet tegn til bilen din.

forbli så aktiv som mulig, men innser dine begrensninger. Når fysisk arbeid gjør deg andpusten, stopp hva du gjør og hvile en stund. Du blir frustrert og forverres på deg selv, din tilstand og faktisk hele verden! Ja, det er skjerpende ikke å være i stand til å støvsuge hele huset, eller klippe hele verftet samtidig som du pleide. Men det er også slik det er nå, og det er ingen big deal å stoppe og hvile når dette skjer.

Lær dine "dårlige" puste triggere og prøve å unngå dem så mye som mulig, eller i det minste begrense dem. Hvis du er en utendørs person, fortsette å nyte utendørs. Tilbringe tid utendørs i tidlig morgen og kveld og forblir inne i air condition i varmere deler av dagen.

Hold ditt hjem så støvfritt som mulig. Prøv å fjerne så mange pusteproblem "triggere" som mulig. Sterke sterke rengjøringsmidler og sterke duftende spray må byttes. Ikke la dette lungesykdom få deg ned, lære å jobbe med det, ikke mot den. Fremfor alt, husk at det er greit å stoppe når du blir lei eller andpusten. Komme forverret vil bare forlenge denne puste angrep! Slappe av, lese en bok for en stund, og deretter gå takle at ork igjen.

Ta noen medisiner legen har foreskrevet. Varm dusj vil også hjelpe når lungene er følelsen "tight". Læring dine begrensninger og akseptere dem er første skritt mot klimaendringer med KOLS. Gjør det du kan, når du kan og lære ikke å bekymre deg for resten, og du finner du vil være i stand til å gjøre mer. Stress er en annen trigger, så ikke stress om hva du ikke kan gjøre, nyte hva du kan gjøre!

Hint

  • Bruk alltid et skjerf i kaldt vær og puste gjennom den i stedet for å puste inn den kalde luften direkte.