Digidexo.com

Principles of Drug Counseling

Principles of Drug Counseling


Narkotikaavhengighet er en komplisert sykdom som påvirker både adferd og en persons hjerne fungerer. Den gode nyheten er at narkomane kan bli hjulpet gjennom stoffet rådgivning og ulike metoder for behandling, herunder poliklinisk eller programmer. Det første prinsippet av narkotika rådgiving er avrusning i en langsiktig behandlingsprosess. Ofte folk med rusproblemer også lider av psykiske lidelser som trenger å bli behandlet også.

Behavioral Therapy

Drug rådgivning innebærer atferdsterapi. Denne tilnærmingen består av å håndtere kundens motivasjon for endring, hjelpe klienten til å se fordelene i avholdenhet fra rusmidler og bistå ham i å utvikle sunn erstatning atferd. Rådgivere også hjelpe klienten til å styrke hans mestring slik at han kan motstå trangen til å gjøre narkotika, øke sine problemløsende evner og hjelpe dem i å utvikle gode forholdet ferdigheter.

En helhetlig tilnærming

Drug rådgivning må fokusere på behovene til den enkelte fra et helhetlig perspektiv. Selve stoffmisbruk må behandles; Imidlertid kan klienten har flere behov som involverer psykologiske problemer, medisinske problemer, sysselsetting behov og sosiale og juridiske spørsmål. Narkotikaavhengighet behandling bør også individualiseres etter personens kjønn, alder, kultur og etnisitet.

Medisiner

Leger og psykiatere som behandler pasienter med rusproblemer kan kombinere narkotika rådgiving med medisinering. Heroinavhengige kan ha nytte av å ta metadon og buprenorfin. Folk er avhengige av opiods kan være foreskrevet Naltrexon. Alkohol regnes som et legemiddel, og alkohol avhengighet kan behandles med akamprosat, topiramat eller disulfiram.

Gruppeveiledning Prinsipper og Peer Support

Narkotikaavhengighet behandling programmer inkluderer vanligvis gruppe terapi og / eller peer støttegrupper. Grupper ledet av profesjonelle rådgivere kan bruke en pedagogisk tilnærming til å undervise de som sliter med avhengighet hvordan man skal utvikle nye, sunne livsstil og unngå triggere mot narkotikabruk. Peer støtte grupper som Anonyme Narkomane hjelpe mennesker med rusproblemer på en langsiktig basis ved å gi støtte og ansvarlighet.