Digidexo.com

Topp 10 MS-symptomer

Multippel sklerose er en kronisk sykdom som angriper nervesystemet. Progresjon av sykdommen er uforutsigbar, og er forskjellig med hver pasient. Dens symptomer kan være mild eller alvorlig.

Betydning

Symptomene på MS og deres alvorlighetsgrad varierer fra pasient til pasient. I løpet av sykdommen, kan noen symptomer kommer og går; noen kan være verre, og noen er kanskje ikke så dramatisk som det første utbruddet.

Trøtthet og nummenhet

Fatigue er et vanlig symptom på multippel sklerose. Nummenhet i hender, føtter, ben, armer eller andre ekstremiteter kan også forekomme.

Turgåing og Pain

Gang kan bli vanskelig for en person med MS. Han kan snuble, falle, synes klønete eller føler som om han er lugging en ball og kjede. Smerte kan også forekomme i en hvilken som helst del av kroppen.

Blæreproblemer og forstoppelse

Blæreproblemer kan være til stede - en person med MS kan miste kontrollen over hennes blærefunksjon. Forstoppelse kan også bli vedvarende.

Visjon og Vertigo

Endringer i synet kan oppstå; uklart, dobbel eller kjedelig visjon er vanlig. Svimmelhet eller vertigo kan også være et symptom på MS.

Følelsesmessige endringer og depresjon

Følelsesmessige endringer og depresjon kan forekomme. En person med MS-symptomer kan bli trukket tilbake og uinteressert. Dessuten kan seksuell dysfunksjon oppstår.