Digidexo.com

Hva Kroppsdeler er kontrollert av sakrale regionen?

Hva Kroppsdeler er kontrollert av sakrale regionen?


Den sakrale område eller sacrum, er plassert på baksiden av bekkenet, og består av fem sakrale ryggvirvlene som er smeltet sammen i voksent menneske. Den danner den bakre veggen av bekkenet, og er koblet til halebenet ved sin nedre ende. Fire par av åpninger er plassert på hver side av sacrum for å tillate passasje av de sakrale nerver. Noen grener av de sakrale nerver sammen med noen av de lumbale nerver bli med å danne den sakrale plexus og isjiasnerven.

Sakral Plexus

Den sakrale plexus og hoftenervene gi både sensoriske og motoriske nerver for en del av bekkenet, baksiden av lårene, den nedre del av benene og føttene. Området mellom den siste lumbar vertebra og sacrum opplever en mye belastning på grunn av vridning og bøyning av kroppen, som alle hengsler på dette området. Dette kan føre til en brokk av platen, noe som legger press på nerve forårsaker ekstrem smerte i noen av de områdene som er kontrollert av det, og er ofte kalles isjias. Personer som lider av osteoporose eller fra revmatoid artritt er mer utsatt for stress og tretthetsbrudd i sacrum, og dermed til isjias.

Rektal Funksjon

Kontrollen av de rektale musklene påvirkes av pudendal nerve, en av de sakrale nerver. Når rektum mottar avfallsmateriale fra tykktarmen, komprimerer det den til en fast masse som kalles en krakk. Når endetarmen er full og klar til å bli tømt den sender et signal til hjernen ved hjelp av sakrale reseptorer. Når kroppen er klar til å evakuere avføring, blir et signal sendt til den anale lukkemuskel, som normalt virker som en plugg. Sphincter musklene er avslappet og endetarms musklene tvinge avføring ut av kroppen. Når det er problemer med de sakrale nerver de kan forårsake skoliose eller hemorroider.

Blærefunksjon

Nerven styrer også funksjonen av blæren på omtrent samme måte som den for de rektale organer. Blæren mottar avfall fra nyrene ved hjelp av de to urinlederne. Når blæren blir fylt opp oppblåsthet stimulerer strekk reseptorer, som sender et signal til hjernen via de sakrale nerver. Urin later blæren gjennom urinrøret, som har to sphincter som vanligvis er lukket på samme måte som den anale lukkemuskel gjør med rektum. Når den er klar hjernen sender et signal via de sakrale nerver til å slappe av sphincters, tømme blæren.

Pudendal Nervesmerter

Nerven leverer også både mannlige og kvinnelige ytre genitalia, og ved seksuell klimaks er av ruten som følelsen av orgasme hos begge kjønn blir overført til hjernen. En vanskelig fødsel eller det handler om å sykle kan komprimere dette nerve, noe som gir en forbigående tap av funksjon. Penil ereksjon er også forårsaket av somatisk stimulering av de sakrale nerver, og skade på eller presset på en sakral nerve antas å være en mulig årsak til erektil dysfunksjon.