Digidexo.com

Hvordan virker GI Tract arbeid?

Hvordan virker GI Tract arbeid?


Menneskekroppen er en som består av et antall av komplekse systemer. Et av de systemer som er i fordøyelseskanalen, som består av en linje med forskjellige hule organer som ligger mellom esophagus og anus. Den mage-tarmkanalen er nødvendig for å tilføre næringsstoffer til kroppen og eliminere avfallsprodukter. Alle organer arbeide sammen for å oppnå dette resultatet, men hver del serverer en annen funksjon.

Deler

Den mage-tarmkanalen er sammensatt av tre hoveddeler. Hver seksjon utfører en annen funksjon. De tre hoveddeler er magen, tynntarmen og tykktarmen. Tynntarmen er delt inn i tre separate, men nært beslektet, deler: tolvfingertarmen, jejunum og ileum. Tykktarmen er sammensatt av tykktarmen, rektum og analkanalen. Muskelsammentrekninger i hvert organ push-materiale fra den ene delen til den neste.

Magen

Mat og væsker blir flyttet inn i magen ved spiserøret, som forbinder halsen til magen. En lukke ved tilkobling av spiserør og mage generelt hindrer bevegelse tilbake opp i spiserøret. Magens første formålet er å lagre mat og drikke. Deretter den nedre del av magesekken bryter innholdet ned ved å blande dem med syre. Forskjellige typer av mat krever ulike mengder tid for å bryte ned. Når dette er ferdig, flyttes magen materialet inn i tynntarmen.

Tynntarmen

De tre deler av tynntarmen er i hovedsak den samme i make up og funksjon. Maten blir blandet med syrer og galle fra både tynntarmen og to andre organer, bukspyttkjertelen og leveren. Bukspyttkjertelen bidrar med en væske, som bryter ned karbohydrater, fett og proteiner. Leveren produserer galle, som først og fremst bryter ned fett. Enzymer som finnes i syrer fordøye næringsstoffene i mat og absorbere dem gjennom tarmveggene for bruk i kroppen. Ufordøyd avfallet skyves inn i tykktarmen.

Tykktarmen

Tykktarmen er endepunktet for mage-tarmkanalen. Den ufordøyd materiale fra tynntarmen i hovedsak består av ufordøyelige fibre. Det går først inn i tykktarmen, som absorberer vann, elektrolytter og vitaminer fra dette materialet. Kolon deretter lagrer denne fekaliene inntil den blir utvist. Når en tilstrekkelig mengde har blitt akkumulert, flytter avfallet inn i endetarmen. Derfra blir avfallet utvist via muskelkontraksjon gjennom endetarmen.