Digidexo.com

Hvilke Blåbær har mer antioksidanter?

Hvilke Blåbær har mer antioksidanter?


Antioksidanter, grupper av vitaminer, mineraler og enzymer som får omfattende helsefordeler, er funnet i ulike typer mat, fra frukt og grønnsaker til egg og belgfrukter. Enkelt sagt, antioksidanter holde løse elektroner som følge av biokjemiske reaksjoner i kroppen, kjent som "frie radikaler", fra oksiderende og danner forbindelser som kan ha negativ innvirkning på helsen, bryte opp proteinkjeder og til og med øke sannsynligheten for visse kreftformer. Dermed kan en diett rik på antioksidanter har dramatiske helsemessige fordeler. En naturlig kilde til antioksidanter skiller seg ut som å ha forhøyet og høy kvalitet på nivåene av de gunstige forbindelser - blåbær. Såvidt antioksidanter går, derimot, er ikke alle blåbær skapt like, og du bør vite hva du skal se etter hvis du er interessert i å legge mer antioksidanter i kostholdet ditt.

Wild vs Dyrket

Selv om alle blåbær har relativt høye nivåer av antioksidanter og er et godt valg hvis du ønsker å legge til mer frukt i kostholdet ditt, forskning av USDA og Cornell University viser at vill (Lowbush) blåbær har høyere antioksidantkapasitet enn dyrket (highbush) varianter . Ulike dyrkingsmetoder kan påvirke antioksidant innhold av bær, men som en generell regel, se etter ville blåbær å få mest mulig anti-oksiderende kapasitet fra blåbær.

Størrelse

Størrelsen på en blåbær er i stor grad en følge av mengden av vann holdes i bær. Mens store blåbær kan se fristende, anthocyaniner, kraftige antioksidanter som finnes i blåbær, er vannløselige og bær som har absorbert og sirkulert mer vann kan også ha mistet noen av sine anti-oksiderende kapasitet. Nyere forskning publisert i "Journal of Agricultural and Food Chemistry" finner en sterk sammenheng mellom bær størrelse og antioksidant kapasitet. Husk at Lowbush blåbær også en tendens til å være mindre enn highbush varianter.

Type

Hvis du er heldig nok til å leve i et område med et rikt blåbær beskjære, eller en spesielt stor frukt markedet, har du sannsynligvis vet hvor variert blåbær kan være. Selv innenfor de generelle kategorier av Lowbush og highbush bær, er blåbær videre delt inn i en lang rekke varianter og under varianter. Forskning i "Journal of Agricultural and Food Chemistry" finner særlig høy antioksidantkapasitet i Rabbiteye og Elliot blåbær, men alle blåbær har relativt høye antioksidantnivået, så ikke bekymre deg hvis du ikke kan finne disse spesielle varianter i ditt område.

Farge

Anthocyaniner, de kraftige antioksidanter som er nevnt ovenfor, er også en mørk pigment som finnes i mange planter. Faktisk, antocyaniner gi blåbær sin karakteristiske blå fargen. Hvis du prøver å raskt bestemme mellom blåbær for maksimal antioksidant innhold, bare gå for den blåeste blåbær du kan finne.