Digidexo.com

Svangerskapsdiabetes Symptomer

Svangerskapsdiabetes er diagnostisert dersom et gravide opplever høy glukose (sukker) nivåer under graviditet, selv om hun aldri har hatt diabetes. Rundet 135.000 kvinner i USA opplever svangerskapsdiabetes hvert år, om lag 4 prosent av alle gravide kvinner. Det er vanligvis oppdaget med en rutinemessig blodprøve i siste trimester, som symptomer på overdreven tørste, tretthet og hyppig vannlating er også forbundet med normalt svangerskap og kan gå ubemerket hen.

Effekter

Når mor har svangerskapsdiabetes, høye nivåer av blodsukker krysser placenta og inn i kroppen til barnet. Dette fører til at babyens bukspyttkjertelen til å jobbe hardere for å produsere insulin nødvendig for å forbrenne glukose. Babyen får mer energi enn den trenger å utvikle og lagrer overflødig fett. Disse store babyer ansikt risikoen for skader under fødselen. De kan også oppleve lavt blodsukker ved fødselen som det høye nivået av insulin produsert av bukspyttkjertelen er ikke lenger nødvendig. Pusteproblemer kan utvikle seg. Risikoen for fedme eller diabetes type 2 senere i livet øker.

Forebygging / løsning

Behandlingen består av endringer i kostholdet for å begrense mengden karbohydrater forbrukes. Du må kanskje endre beløp eller timing av måltider, men vil generelt være i stand til å nyte alle de matvarene du vanligvis liker. Trene en halv time om dagen, vil 3 ganger i uken senke blodsukkeret. Hvis livsstilsendringer i kosthold og trening ikke er effektive, kan du bli gitt insulin injeksjoner. Insulin er trygt å bruke og vil ikke skade barnet ditt.

Betraktninger

Medisinske fagfolk anbefaler at kvinner med svangerskapsdiabetes overvåke sine egne blodsukkeret hjemme hele dagen. Så mange som fire tiltak en dag er nødvendig for å holde en nøyaktig oversikt.

Time Frame

Når barnet er født, kan morens glukose nivået tilbake til normalt i løpet av timer. Sykehuset ansatte vil overvåke nivåene nøye hver 2 timer for å se etter eventuelle svingninger. Det kan ta opp til to uker for normale nivåer skal nås. Oppsøk lege før seponering av noen medisiner.

Fordeler

Kvinner som har svangerskapsdiabetes er sannsynlig å utvikle det igjen i fremtidige svangerskap og er i faresonen for å utvikle type 2 diabetes i fremtiden. Livsstil endringer under graviditet og vekttap redusere risikoen. Fortsetter livsstil endringer som er gjort i løpet av svangerskapet kan forebygge type 2-diabetes i fremtiden. Regelmessig mosjon og et godt balansert kosthold vil bidra til å opprettholde en sunn vekt, redusere risikoen for diabetes.