Digidexo.com

Short Term & langsiktige mål for angstlidelser

Angstlidelse er et generelt begrep som fokuserer på mange former for unormale og patologiske frykt. Angstlidelser ble bare en akseptert diagnose av psykiatere mot slutten av 1800-tallet, ifølge GE Berrios bok, "Angstlidelser:. En konseptuell historie" Det er to generelle tilnærminger til behandling av angstlidelser på kort og lang sikt: terapi og medisiner. Langt, skjønt, er den mest populære tilnærmingen får pasienten se en mental helse rådgiveren sammen med å ta medisiner, hovedsakelig benzodiazepiner, inkludert Valium, Xanax eller Ativan, og antidepressiva som Zoloft, Paxil, Lexapro og andre, i henhold til angst Disorders Association of America.

Diagnose og årsaker

Det er like mange årsaker som det finnes varianter av angstlidelser. En av årsakene er biologisk - en manglende evne til i hjernen for å behandle følelsesmessige bekymringer og en følelse av frykt. En annen er øyeblikkelig stans for å misbruke alkohol eller narkotika. Stress kan være en medvirkende faktor, også, og fortsatt andre mennesker opplever angst om dag-til-dag-aktiviteter, som for eksempel kjører på motorvei, å være rundt store folkemengder eller kommer tilbake til et sted der en tidligere traumatisk hendelse inntraff.

For å hjelpe deg med lege eller psykiater riktig diagnostisere angstlidelse, er det viktig at du deler informasjon om hvordan du føler deg i forskjellige situasjoner, fordi det er forskjellige behandlingsmetoder for ulike typer angst.

Panic Disorder

Personer som lider av panikklidelse erfaring plutselige anfall av angst og intens frykt. Bivirkninger av disse følelsene ofte inkluderer risting, kortpustethet, smerter i brystet som stråler inn i halsen - ofte tenkt av ofrene til å være et hjerteinfarkt - forvirring og kvalme.

Tilbakevendende panikkanfall, som ofte synes å komme ut av ingenting for noen pasienter, kommer med tilbakevendende konsekvenser, for eksempel konstant bekymre deg for å ha et annet angrep, total frykt om fremtidige angrep eller atferdsendringer som er gjort i et forsøk på å omgå et annet angrep, ifølge informasjon publisert på Psych Central nettsiden.

Generalisert angstlidelse

Denne tilstanden er langsiktig, og folk som lider av generalisert angst har en tendens til å ha symptomer fra ingen kjente årsaker eller effekt, ifølge boken "Problemer i langtidsbehandling av angstlidelser." Generalisert angstlidelse, også kjent som GAD, er den vanligste formen for angst oppleves av eldre voksne. Det har en tendens til å vare i seks måneder eller mer, ifølge en 2008 Psychiatric Times artikkelen.

Sosial fobi

Også kjent som sosial angstlidelse, denne type angst gjør det ekstremt vanskelig for personen som lider av denne lidelsen å være rundt mennesker, spesielt store folkemengder. Et annet fellestrekk ved sosial fobi er den vedvarende frykt for forlegenhet og offentlig ydmykelse. Fysiske symptomer på sosial angst inkluderer svetting, talevansker og kortpustethet.

Short-Term behandlinger for angst

Reseptbelagte medisiner, særlig benzodiazepiner og selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI), er den vanligste formen for kortsiktig angst behandling. Disse medikamentene er metaboliseres av kroppen raskt, og kan begynne å jobbe umiddelbart eller innen et par dager. Men tar reseptbelagte medisiner er bare ment for kortsiktig lettelse fordi benzodiazepiner, som Valium og Xanax, er svært avhengighetsskapende.

Long-Term behandlinger for angst

Den mest fordelaktig behandling for langsiktig lindring fra angstlidelser er terapi - spesielt kognitiv-atferdsterapi, eller CBT. Denne tilnærmingen lærer at tanke påvirkninger atferd, som i sin tur påvirker handling; ved å utforske årsakene til en persons angst, er det mulig å skjelne de trinn som fører opp til episoden og lærer at personen hvordan å endre sin atferd når han gjenkjenner hva som skjer. Antidepressive medisiner også brukes i langsiktige behandling planer - stoffer som Paxil, Lexapro og Zoloft, for å nevne noen.

Kortsiktige mål for angstlidelser

Mens korttidsbehandling for angst inkluderer å ta benzodiazepiner ved utbruddet av et panikkanfall, er det viktig at pasienten etablere kortsiktige mål å hjelpe henne begynner å få uavhengighet over hva som kan være en ødeleggende tilstanden. Kortsiktige mål kan være å sette spesifikke oppgaver å fullføre i løpet av kort tid, slik som å gå innkjøp av mat, eller leter etter en jobb som vil hjelpe pasienten gevinst uavhengighet, sier Dr. Gary Lawson, en psykolog med egen praksis i La Jolla, California. og forfatter av boken "Alkoholisme og familien."

"Det er viktig for noen som lider av angst for å etablere kortsiktige mål for lettelse, inkludert noen form for trening, ta kurs som lærer teknikker for å slappe av, meditere og puste, som yoga, eller skrive lister over enkle oppgaver å fullføre," Dr. Lawson sa. "Det er også viktig å lære å kjenne igjen når du føler et panikkanfall kommer på, og til å bruke de verktøyene du har lært å puste, prøver å slappe av hver eneste muskel i kroppen din, eller til og med gjenkjenne angst som noe håndgripelig som du kan forestille deg å forlate kroppen din. "

Langsiktige mål for angstlidelser

Så hardt som det kan virke til noen som lider av angst, spesielt når det er avledet fra post-traumatisk stress, er det kritisk at pasienten besøker området der traumer inntraff, eller å diskutere kilden sin angst i detalj under en terapi økt, sier Dr. Lawson.

"Dette er nødvendig for å komme forbi noen fobier pasienten kan ha det svekke deres evne til å leve et normalt, stress-fritt liv," sa han. "For eksempel, hvis du har flyskrekk, skrive det ned, men da må du skrive din langsiktig løsning ned ved siden av den, for eksempel" jeg kan komme på et fly og reise å se mine slektninger. ' Det kan innebære ekstra arbeid med din terapeut for å overvinne den frykten, men det er den ultimate langsiktige mål av angst behandling vendte og overvinne din frykt basert på lært og betingede reaksjoner. "