Digidexo.com

Retinerte testikler

Retinerte testikler


Retinerte testikler er en tilstand som påvirker baby gutter. Testiklene normalt flytte ned i pungen like før eller kort tid etter fødselen. En retinerte testikkel er en som holder opp i magen og ikke beveger seg ned i pungen.

Årsaker

Den eksakte årsaken til retinerte testikler er ukjent, ifølge Mayo Clinic. Risikofaktorer inkluderer lav fødselsvekt, for tidlig fødsel, genetikk, fedme og alkohol eller sigarettbruk av moren under svangerskapet. Mødre med type 1, type 2 eller svangerskapsdiabetes bære en høyere risiko for å føde en gutt med retinerte testikler.

Betraktninger

Hvis ikke behandles, kan retinerte testikler føre til komplikasjoner senere i livet. Disse inkluderer fertilitetsproblemer på grunn av lav sædkvalitet og dårlig kvalitet på sæden. Andre bekymringer inkluderer testikkeltorsjon, som er en smertefull tilstand som kutter blod til testikkel forårsake tap av testikkelen, lyskebrokk og en høyere risiko for testikkelkreft.

Behandling

Ifølge Mayo Clinic, er den mest vanlige og effektive metode for behandling kirurgi. En kirurg beveger seg forsiktig testikkel i pungen og masker den på plass. Andre behandlinger er hormon behandling med injeksjoner av humant chorion (HCG) eller testikkelimplantater for manglende testikler.