Digidexo.com

Tegn på Pre-puberteten hos jenter

Puberteten er en vanskelig tid for både barn og foreldre. For barna er det en stor forandring, og for foreldrene er det vanligvis det første gang de konfrontere det faktum at deres baby er ikke en baby lenger. Pre-puberteten kan starte i jenter så unge som 8. Det er viktig å være i stand til å gjenkjenne utbruddet av pubertet hos barnet ditt, slik at du kan forklare henne hva som skjer og hjelpe forberede henne på det store forandringer i livet fremover. Det følgende er en kort beskrivelse av de tidligste tegnene på at puberteten er i ferd med å begynne i en jente.

Følelsesmessige oppturer og nedturer

Det er normalt for en jente å oppleve raske følelsesmessige svingninger ved utbruddet av pubertet. Som eggstokkene begynner å øke i størrelse og forberede seg til å slippe ut østrogen i kroppen, kan din datter begynne å ha humørsvingninger. Hun kan bli mer følsomme eller piske ut på deg oftere.

Brystvekst

Den aller første anelse av brystvev veksten vil skje før puberteten starter i en stor måte. Det første du vil legge merke til er brystvortene blir mørkere og bli større. En jentas bryster vil begynne å svelle litt, og hun kan klage på at de er sår eller øm. En trening BH kan være i orden når disse skiltene er observert.

Vaginal Utslipp

Som datteren din når pubescent alder, vil du kanskje merke en hvit utflod i undertøyet hennes når du gjør tøyet. Dette utslippet er en normal tegn på hormonelle endringer forårsaket av puberteten, og bør ikke være en grunn til alarm. Det kan være lurt å spørre henne om hun er erfaren smerter eller kløe i hennes genital området, da disse kan være symptomer på en infeksjon.

Kroppshår

Et annet tegn på pre-pubertet hos unge jenter er en merkbar endring i tykkelse og mørke kroppshår. Håret på armene og bena vil trolig se grovere og fyldigere. Noen kjønnshår kan begynne å vokse, selv om dette vanligvis ikke skje før hun er i full pubertet.

Vekstspurten

En vekstspurten er ofte sammenfallende med utbruddet av pubertet hos jenter. Hun vil trolig vokse flere inches over span av noen få år. Hoftene vil begynne å utvide slik kroppen forbereder seg på å starte sin menstruasjonssyklusen og bli i stand til fødsel.