Digidexo.com

Hva kan en hiatal brokk Progress skal du?

En hiatushernie oppstår når en del av magen stikker unormal gjennom hullet i membranen som lar magen for å få kontakt med spiserøret. Progresjon av alvorlig brokk kan utløse flere potensielle komplikasjoner.

Fakta

Hiatal brokk vanligvis ikke forårsake symptomer på egenhånd, ifølge Medline Plus. Snarere produserer de omstendigheter som tillater luften, magesyre eller fordøyelses galle til refluks, eller passere unormalt tilbake opp i spiserøret.

Kvelning

I noen tilfeller kan progresjon av en hiatal brokk entrap (strangulate) del av magen når hernial åpningen stenger i på seg, ifølge Cleveland Clinic. Dette kvelning kan kutte av blodtilførselen til de berørte magen delen.

Anemi og blødning

Store brokk kan utløse en mangel på friske røde blodceller (anemi) som følge av jernmangel, melder Medline Plus. I noen tilfeller kan langsom blødning også forekomme.

Lungeaspirasjon

I noen tilfeller kan progresjon av en hiatal brokk også utløse unormal pust (aspirasjon) av fremmed materiale i lungene.

Kirurgi

Personer som opplever komplikasjoner av en hiatal brokk kan kreve kirurgi for å adressere og lindre sine symptomer, ifølge Medline Plus.