Digidexo.com

Hva er en Chelation doktor?

Chelatering terapi er en teknikk som bruker intravenøse kjemikalier for å fjerne skadelige stoffer som for eksempel tungmetaller fra blodet. En chelation lege forvalter chelation terapi og gjør tilhørende livsstil anbefalinger.

Chelation Leger

Chelation leger kan lisensieres leger eller alternative helse utøvere, ifølge Mayo Clinic.

Chelation terapi

Under chelation terapi, chelation leger bruker en IV til å administrere etylen (EDTA) eller andre chelation medisiner til blodet, ifølge American Heart Association (AHA). Når i blodet, EDTA binder (chelates) til substanser så som kvikksølv eller bly, og som gjør dem utsatt for ekskresjon i urinen.

Chelation Sessions

En individuell sesjon av chelation terapi vanligvis varer i flere timer, rapporterer Mayo Clinic. Pasienter kan gjennomgå en serie av fem til 30 chelatering sesjoner under behandlingen.

Livsstilsendringer

I tillegg til å administrere chelation medisiner, chelation leger vanligvis spørre sine pasienter til å forplikte seg til livsstilsendringer som kan inkludere å slutte å røyke, trene regelmessig, redusere inntaket av mettet fett, øke inntaket av grønnsaker og frukt og mister vekt, rapporterer AHA.

Betraktninger

For personer som søker chelation terapi for alternative formål, for eksempel hjertesykdommer forebygging, kan legen har foreskrevet livsstilsendringer faktisk gir den viktigste behandlingen fordel, snarere enn chelation seg selv, ifølge AHA.