Digidexo.com

Symptomer på forstoppelse hos barn

Forstoppelse er den reduksjon i hyppigheten av passasje av avføring eller smertefulle passering av harde avføring. For barn, kan frekvensen av avføring eliminering varierer fra den ene til den andre. Normalt bør imidlertid et barn har avføring minst en gang hver tredje dag. Ifølge Nord American Society for Pediatric Gastroenterology, Hepatology og ernæring, 3 prosent av alle besøk til en barnelege skyldes forstoppelse problemer.

Årsaker

Barn eldre enn 18 måneder kan utvikle forstoppelse på grunn av bevisst avføring forskuddstrekk. Over tid, kan barnets hjerne se bort fra de gjentatte oppfordrer til å ha avføring, noe som resulterer i forstoppelse. Andre årsaker er ubalansert kosthold og dietter med høyt sukker, sykdommer som forårsaker feber, nedsatt appetitt, dehydrering og noen antidepressiva og over-the-counter kulde medisiner.

Symptomer og tegn

Barn med forstoppelse har vanligvis stor, hard avføring eller harde pelletslignende avføring. Spedbarn kan forlenge sine ben og trykk sammen anal og rumpeballe muskler for å hindre avføring, mens småbarn kan stige opp på tærne, gå frem og tilbake og holde sine ben og rumpe strengt. Noen ganger, magekramper, nedsatt appetitt, kvalme eller oppkast, urininkontinens og reoccurring urinveisinfeksjoner kan også være symptomer.

Behandling

Spedbarn og småbarn behandling for forstoppelse er annerledes enn for voksne fordi tarmbevegelsesmønstre endres fra tidlig barndom til 3 eller 4 år. At-hjem behandlinger inkluderer: positiv forsterkning for å ha avføring, å etablere en rutine tidsplan for å bruke badet i løpet av 30 minutter etter måltider, opprettholde hydrering med væsker og juice, og spise godt balanserte måltider som består av hele kli frokostblandinger, frukt og grønnsaker. En lege kan forskrive et avføringsmiddel, avhengig av barnets alder og alvorlighetsgrad.

Testing

Ta kontakt med en lege for forstoppelse som ikke blir løst ved at-home behandlinger. En lege kan utføre en generell eksamen for å se etter tegn på sykdommer som forårsaker forstoppelse. Spesiell oppmerksomhet vil bli gitt til magen for oppblåsthet, ømhet eller en hard avføring som kan føles, samt inspeksjon av anal området for å se etter hard avføring i endetarmen, eller for å se om endetarmen er utvidet. Legen kan også undersøke avføringen for blod og gjennomgang familiens historie for å avgjøre om forstoppelse kan være arvelig.

Advarsel

Ring lege umiddelbart hvis det i tillegg til forstoppelse, har et barn alvorlig magesmerter, kvalme, brekninger, redusert appetitt, feber eller blodig diaré. Dette kan være symptomer på forstoppelse, men kan også indikere en mer alvorlig medisinsk tilstand. Forstoppelse kan produsere anal sprekker, eller sprekker i huden. Sprekkene kan blø eller øke smerte, forårsaker et barn å stadig holde tilbake avføring. Barn som holde tilbake avføring i perioder som varer mer enn én eller to uker, kunne utvikle avførings, noe som kan resultere i en lege utfører disimpaction å fjerne avføring.