Digidexo.com

Barnas Hårvekst

Barnas hårvekst bestemmes av mange faktorer. Genetikk, kan kosthold og hormoner påvirker hvor raskt eller sakte håret vokser. Barnas hårvekst er også berørt under vekst spruter.

Time Frame

Ved den sjette måneden i livmoren, har en baby et tynt lag med hår som dekker sin kropp, som kalles lanugo. I løpet av denne tiden, hårsekkene og kjertler som hemmelige oljer på huden har også blitt dannet. Det er 100.000 hårsekker i hodebunnen på dette punktet, men som en person aldre, mange av follikler slutte å vokse hår.

Vekst spruter

Noen babyer er født med en full leder av hår, mens andre er født skallet. Dette betyr ikke diktere hvor mye hår barnet vil ha senere i livet, eller hvor raskt eller sakte håret vil vokse. Spedbarn gå gjennom en drastisk vekst sprute løpet av sitt første leveår, og deres vekst deretter flater ut til ungdomsårene. Når et barn treffer puberteten, han igjen gjennomgår en vekst sprute. Disse vekst spruter kan påvirke et barns hår vekst, spesielt i puberteten når hårvekst skjer i andre områder av kroppen.

Håravfall

Hårtap er ikke unormal for barn og kan ha en rekke årsaker, for eksempel hormonelle forandringer eller vanlige infeksjoner og plager som tinea capitis, eller ringorm. Ringorm er forårsaket av en vanlig sopp, noe som irriterer håret og får den til å bryte. Medisiner kan være foreskrevet av en lege for å fjerne ringorm. Tørr luft, kan endringer i hårprodukter og allergiske reaksjoner også forårsake et barns hodebunnen for å være kløende eller irritert, forårsaker et barn å klø hodet, noe som resulterer i håravfall.

Hårvekst syklusen

Hår går gjennom en vekstsyklus starter med den anagene periode, i hvilken hårsekken regenererer, og det er aktiv hårvekst. Hodebunnen hårene vokser i to til syv år. Under anagen vekstperioden, er den gjennomsnittlige frekvensen av hårvekst 1 til 2 cm per måned. Dette etterfølges av den katagene fasen, hvori hårsekken kan endre seg langsomt i omtrent to uker, og det er innsnevring av håret. Under telegen scenen, hviler hårsekken i fire måneder. Dette etterfølges av Exogen fase, der håret røyter i forberedelse til starten av anagen vekstperiode igjen.

Betraktninger

Hvis det er bekymringer om hvordan et barns hår vokser eller problemer med store mengder hårtap, ta kontakt med en lege for å diskutere problemene. Barn utvikles i forskjellige hastigheter og ved ulike aldre. Det er viktig å unngå å sammenligne hårvekst på et barn med en annen. En lege kan undersøke familiens historie eller genetiske bekymringer hvis det er problemer med et barns hårvekst.