Digidexo.com

Hva Påvirker fargen på Ørevoks

Hva Påvirker fargen på Ørevoks


Ørevoks, også kjent som ørevoks, fremstilles ved kjertler i huden til det ytre øret. Ørevoks beskytter øret mot skader og infeksjoner, og fungerer som et vannavvisende. Det varierer naturlig i farge fra gult og oransje til brun.

Funksjoner

Fargen på ørevoks er delvis avhengig av sin alder. Fersk ørevoks er vanligvis myk og gul, og det blir hvit og flassende som det aldre. Eldre ørevoks som samler seg dypere inne i øret tar på en mørkere brunaktig farge.

Betraktninger

Noen folks ører produserer en overdreven mengde voks, som fører til oppbygging. Voksen kan ligge i øret lenger før den kan trygt fjernes. Fordi ørevoks fanger støv og smuss som ellers går inn i øregangen, voks som kjøper mye støv kan være ytterligere misfarget og kan virke ganske mørkt - mørk brun, grå eller svart - når det er trygt fjernet.

Advarsel

De fleste ører vasker seg. Rengjøring ørene med øret lys, bomullspinner eller til og med en finger kan føre til tørr, kløende ører og helseproblemer som trommehinnen perforasjon og infeksjon. For å fjerne en opphopning av herdet voks, se etter øredråper på ditt lokale apotek. Alternativt kan sette 2-3 dråper mineralolje inn i øret. Oljen vil myke voks, slik at det til å strømme ut av kanalen lettere.