Digidexo.com

Prevensjon Under Pre-Menopause

Det beste rådet noen kan gi deg om prevensjon og pre-menopause er å bruke den. Pre-menopause, vanligvis kalt perimenopause, er de måneder eller år frem til opphør av menstruasjonen. I løpet av denne overgangsperioden, er dine hormoner kommer til å sprette rundt. Hormonell ubalanse vil føre, noe som kan føre til at du går glipp perioder. Mensen kan ha vært så forutsigbar som solen stiger hver morgen. Som kan ha tillatt noen kvinner å bruke rytmen metoden med stor suksess; imidlertid ikke stole på denne metoden i løpet av peri-menopause eller du kan ende opp med å skyve en barnevogn på din 45te bursdag - og det vil ikke være ditt barnebarn i vognen.

Risky Business

Under pre-menopause, kan mensen bli sporadisk og du kan eller ikke kan eggløsning. Ett tegn på at du ikke har eggløsning er såre bryster - men ikke bruk dette som en indikator på at du ikke kan bli gravid. Brystene blir sår når en perimenopausal kvinne lider av østrogendominans, som oppstår når progesteron ikke er gjort. Progesteron er ikke gjort når eggløsning ikke finner sted.

Conception Kan fortsatt forekomme

Fruktbarhet (eller fruktbarhet) ikke avta dramatisk som kvinne aldre, men det betyr ikke at hun ikke kan bli gravid. Videre kan en graviditet sent i livet føre med seg en rekke problemer, inkludert en høy eller høyere risiko graviditet, en høyere mødredødelighet, og muligheten for å ha et barn med fødselsskader, samt en høyere spedbarnsdødelighet.

Fordeler og ulemper av p-piller

Ifølge en artikkel på Researchgate.net skrevet av GS Merki-Feld, lavdoserte p-piller er bra for å forebygge bentap og andre perimenopausal symptomer, men en kvinnes hjerte risikoen øker med alderen og øke enda mer hvis hun tar p-piller. Det anbefales at kvinner med kardiovaskulær risiko, og kanskje til og med de som ikke har dem, men som er eldre, bruk barrieremetoder (dvs. kondomer), iuds og progestin-bare metoder. Diskuter dette med legen din slik at hun kan gi deg råd om hva som er det beste valget for dine og din situasjon.

Post-orale prevensjonsmidler

Womentowomen.com råder kvinner at de ikke bør vurdere seg fritatt fra unnfangelse til de har gått 18 måneder uten menstruasjon etter avsluttet p-piller. Når du bruker det, tar p-pille i utgangspunktet over din hormonelle sykluser. Når du slutter å ta p-piller, kan det være en stund, ja måneder, før kroppen er gratis og klar av de hormonene som var i p-pille. Eggløsning kan dukke opp når som helst etter å ha gått av pillen. Kombiner det med uregelmessig menstruasjon under pre-menopause, samt sporadisk, eggløsning og du kan finne deg selv gravid hvis du ikke er forsiktig.

Betraktninger

Det er mye å vurdere om prevensjon hvis du er overgangsalderen, ifølge Adclinic.com. Hvis du røyker eller har høyt blodtrykk, en historie med blodpropp, hjertesykdom eller østrogenavhengig kreft, bør du ikke ta østrogenholdige p-piller. Alternativet er progestin holdige p-piller, men det finnes ulemper til dette stoffet, inkludert depresjon, vektøkning og påvirke den kan ha på dine bein (osteoporose). Ikke-hormonelle prevensjonsmetoder (dvs. barriere former) kan være din beste beste.