Digidexo.com

Teorier om årsakene til Alzheimers

Nevrotransmittere

Det er antatt at noen av svekkelsen i hjernecellene som resulterer i Alzheimer kan være forårsaket av tap av kjemiske budbringere i hjernen som kalles nevrotransmittere. Det er også teoretisert at eksponering for visse metaller, slik som sink eller aluminium kan spille en rolle, men ikke mye bevis er blitt funnet å understøtte dette.

Amyloid Cascade Hypotese

Amyloid kaskade hypotesen er den mest forsket årsaken til Alzheimers sykdom. Mutasjoner som fører til overproduksjon i hjernen av proteinfragmenter som kalles Abeta (A & # x3B2;), kan være årsaken til noen tilfeller av Alzheimers sykdom. Forskning blir gjort for å finne måter å redusere mengden av A & # x3B2; i hjernen til å bremse utviklingen av sykdommen.

Genetikk

De fleste som har Alzheimers ikke har andre familiemedlemmer med sykdommen, men det er en økt risiko for å utvikle det hvis man gjør har familiemedlemmer som lider av det. Visse gener som øker risikoen for å utvikle Alzheimers, men ikke forårsaker den. Genet apolipoprotein E (apoE) har tre forskjellige former (alleler) - apoE2, apoE3 og apoE4. Den apoE4 formen har vært assosiert med økt risiko for Alzheimers sykdom. De mennesker som besitter en kopi av E4 genet har to til tre ganger risikoen for å utvikle Alzheimers. Minst én kopi av genet E4 er funnet i 40 prosent av pasientene med sent oppstått Alzheimers. De fleste leger anbefaler ikke testing for E4 genet fordi det er ingen behandling for Alzheimers sykdom.

Leder Trauma

Det er en sterk sammenheng mellom alvorlige hodeskader og fremtidig risiko for Alzheimers. Noen studier teoretisere at Alzheimers sykdom forekommer oftere hos de som opplevde en alvorlig hodeskade tidligere i livet, spesielt de med apoE4 genet.

Hjerte-to-Head Connection

Vaskulær demens (hjernecelle fall forårsaket av ødelagte blodkar) kan øke risikoen for å utvikle Alzheimers. Andre sykdommer som kan bidra grunn av mangel på riktig blodtilførsel til hjernen er høyt blodtrykk, hjertesykdommer, slag, diabetes og høyt kolesterol.