Digidexo.com

Komplett Symptomer på hypothyroid

Hypotyreose er en tilstand som kalles også underactive skjoldbruskkjertelen; det oppstår når skjoldbruskkjertelen ikke klarer å produsere visse vitale hormon i store nok mengder. Kvinner over 50 år er særlig utsatt for denne tilstanden, som kaster av balansen av kjemiske reaksjoner i kroppen, noe som resulterer i en rekke forskjellige symptomer. Symptomene på hypotyreose sjelden manifesterer seg i begynnelsen stadier av tilstanden, men kan dukke opp senere som virkningene av en underactive skjoldbruskkjertelen begynner å legge opp.

Funksjon

Den human thyroid ligner en sommerfugl i form og er funnet på basis av halsen (på forsiden). Dens funksjon er til produsere slike hormoner som tyroksin og trijodtyronin. Disse stoffene utføre mange arbeidsplasser, som for eksempel å regulere hastigheten ved hvilken kroppen bruker karbohydrater og fett, kontrollere temperaturen av legemet, politi pulsen og produksjon av proteiner. Disse hormoner i sving blir sluppet inn i systemet av hypofysen og hypothalamus. Men når visse forhold inntrer skjoldbruskkjertelen kan ikke gjøre nok av disse hormonene. Forhold som autoimmune sykdommer, strålebehandling for kreft i nakke og hode, skjoldbrusk operasjoner og behandlinger for en overaktiv skjoldbruskkjertelen kan føre til hypotyreose og dens symptomer.

Time Frame

Det er stor variasjon i symptomene på hypotyreose fra person til person. En ting som de fleste som lider har til felles er at symptomene er treg til å dukke opp, vanligvis tar år før de blir lagt merke til. Tidlig på, kan en person med hypotyreose føler deg sliten mesteparten av tiden, men noen få individer vil være i stand til å finne en underactive skjoldbruskkjertelen som årsak. Senere på, slike symptomer som forstoppelse, blek hud, verkende muskler og ledd, hevelser i ansiktet, en hes stemme og vektøkning som ikke kan forklares kan forekomme.

Effekter

Det er andre tegn og symptomer på hypotyreose. Kvinner spesielt vil klage over å være konstant kald, uansett hva temperaturen faktisk er rundt dem. Dette er på grunn av deres interne termostater går haywire grunn av mangel på hormonet balansering. Dette er et klassisk symptom på hypotyreose. Andre mennesker har en tendens til å miste håret, utvikle sprøtt hår og negler, og blir lett irritert eller deprimert. Merkelige menstruasjonssykluser kan skje med noen kvinner, og menn og kvinner både kan miste sexlysten som et symptom. Noen ganger også hukommelsestap kan være forårsaket av tilstanden.

Betydning

Det er mulig for en person i alle aldre til å utvikle hypotyreose. Selv spedbarn og ungdom kan få det; babyer født med skjoldbrusk problemer vil til slutt vise symptomer. Disse omfatter en gulfarging av hudfarge kjent som gulsott, da de nødvendige hormoner som tillater til leveren for å arbeide på riktig måte er ikke tilgjengelige. Babyer med hypotyreose vil være utsatt for kvelnings ganske ofte, har en stor tunge og oppblåst i ansiktet, og ikke klarer å legge på seg eller vokse på en normal måte. De vil være trøtt hele tiden, og hvis tilstanden ikke blir diagnostisert og behandlet, kan mental retardasjon forekomme. Barn og tenåringer med hypotyreose vil bli hemmet i vekst, har en forsinkelse i riktig tenner utvikling og har psykiske begrensninger.

Advarsel

Gått ubehandlet, kan symptomene på hypotyreose bli alvorlig. Noen ganger en forstørret skjoldbruskkjertel, en tilstand som kalles struma, kan utvikle seg. Myxedema er en sjelden sett avansert form for hypotyreose som kan være dødelig, og inkluderer symptomer som pustevansker, senket blodtrykk, kroppstemperatur under det normale og mangel på energi. Pasienten med denne formen for hypotyreose kan forfalle i koma og aldri gjenopprette.