Digidexo.com

Tidlig menopause Solutions

Tidlig menopause, også kjent som perimenopause, er den tiden der en kvinnelig kropp begynner å gå inn menopause. En kvinne kan være i tidlig overgangsalder 2-8 år, og dette begynner slutten av reproduktive år. Østrogennivået vil svinge i løpet perimenopause og forårsake menstrual perioder å være uregelmessig.

Symptomer

Symptomer på tidlig overgangsalder inkluderer hetetokter, nattesvette, søvnproblemer, uregelmessig menstruasjon, humørsvingninger, vaginal tørrhet og en nedgang i fruktbarhet. Synkende østrogennivåer forårsake bentap og kan føre til osteoporose. Vaginal vev kan miste elastisitet gjør samleie smertefullt og bidra til urininkontinens.

Diagnose

En lege vil utføre en fysisk eksamen og trekke blod for å utelukke graviditet eller skjoldbrusk sykdom. Han kan også bestille en test av blodet for østrogennivå. Lave nivåer av østrogen indikerer at eggstokkene begynner å svikte. En annen blod testen måler follikkelstimulerende hormon, også kalt FSH, som stimulerer eggstokkene til å produsere østrogen. Når FSH nivåene øker det indikerer eggstokkene er bremse sin produksjon av østrogen. Når infertilitet synker under tidlig overgangsalder, bør kvinner som ønsker å bli gravid diskutere sine valg med sin lege.

Behandling

Orale prevensjonsmidler kan bidra til å lindre hetetokter og vaginal tørrhet. Folk som heller ikke tar p-piller kan prøve progestin terapi. Progestinterapi regulerer og reduserer kraftig blødning under menstruasjonen. En prosedyre kalt endometrial ablasjon bruker en laser til å ødelegge slimhinnen i livmoren. Dette reduserer menstruasjonsblødning eller kan permanent avslutte den. Prosedyren er ikke for alle, men legen din vil vite om det er riktig for deg. Under tidlig menopause risikoen for osteoporose og hjertesykdom øker så det er viktig å følge en diett høy i fiber og lite fett. Ta et kalsiumtilskudd og spise rikelig med frukt, grønnsaker og helkorn. Regelmessig trening kan hjelpe med søvnproblemer og heve stemningen. Redusere stress i livet ditt med meditasjon eller yoga kan gjøre overgangen for tidlig overgangsalder enklere.