Digidexo.com

Lav Testosteron hos kvinner

Testosteron i kvinners funksjoner for å fremme interessen for seksuell aktivitet og bidrar til å gjøre seksuelle aktiviteten mer fornøyelig. Årsakene til lavt testosteronnivå hos kvinner inkluderer hormonelle endringer etter fødsel og overgangsalder, sykdommer som diabetes og medisiner som cellegift og prevensjon. Kvinner med lavt testosteronnivå kan dra nytte av bruk av medisinske behandlinger for å redusere problematiske symptomer.

Libido

Kvinner med lavt testosteronnivå kan ha lav eller ingen interesse i seksuell aktivitet (libido), noe som er vanlig etter fødsel og i overgangsalderen.

Vaginal tørrhet

Vaginal tørrhet er et symptom på lavt testosteron hos kvinner og kan føre til vanskeligheter med seksuell aktivitet, egenomsorg og hygiene.

Smertefulle samleier

Lavt testosteronnivå kan føre til problemer med å opprettholde seksuell opphisselse og kan føre til smerter ved samleie for kvinner.

Anorgasmia

Manglende evne til å ha orgasmer under seksuell aktivitet er et symptom på lavt testosteronnivå hos kvinner.

Osteoporose

Ifølge Mayo Clinic, kan lavt testosteron være en faktor i utviklingen av osteoporose hos kvinner.

Psykologisk

Kvinner med lavt testosteronnivå kan oppleve depresjon eller misnøye spesielt hvis seksuelle problemer knyttet til lavt testosteron er til stede.

Forebygging / løsning

Behandlinger for lavt testosteronnivå hos kvinner inkluderer patcher, aktuelle salver og medisiner, og kan løse symptomer, men anbefales ikke for gravide eller ammende kvinner eller kvinner med leversykdom.