Digidexo.com

Om Somatropin

For foreldre til barn med vekst mangler, eller for voksne som lider av bentap på grunn av sykdommer som HIV / AIDS, lever med tapet av masse eller svakheten det kan føre trenger ikke å være det eneste alternativet. Leger er nå forskrivning behandlinger utnytte Somatropin, en menneskelig veksthormon som kan stimulere bein vekst, blant annet. Men som de fleste medisinske behandlinger, betyr Somatropin kommer med sitt eget sett av risikoer.

Funksjon

Somatropin er et veksthormon som kan hjelpe folk som lider av vekstforstyrrelser, vekst mangler eller vekttap skyldes sykdommer som HIV / AIDS.

Historie

Så tidlig som på 1920-tallet forskerne prøvde å utnytte veksthormoner. I de første forsøkene de forsøkte å bruke bovint veksthormon for å behandle insulinavhengige diabetikere humane, men denne behandling viste seg mislykket på grunn av en forskjell i den molekylære strukturen av humant og bovint veksthormon. Det var ikke før 1958 at en 17 år gammel gutt fikk den første vellykkede menneskelig veksthormon behandling for å behandle en GH-mangel. Dette ble gjort utnytte menneskelig veksthormon fra et kadaver, og ble kjent som kadaver-GH. Cadaver-GH behandling fortsatte til rundt 2003, men ble avsluttet når pasienter som hadde vært behandlet med det ble funnet å ha Creutzfeldt-Jakobs sykdom (en uhelbredelig nevrologisk lidelse) som var knyttet til kadaveret-GH. Cadaver-GH var ikke lenger den eneste form for veksthormonbehandling tilgjengelig på det tidspunktet, men som i de tidlige 80-tallet et syntetisk veksthormon ble utviklet. Dette ble, gjennom flere prosesser og inkarnasjoner, somatropin.

Effekter

Menneskelig veksthormon kan jobbe på mange måter på kroppen. Det kan øke blodsirkulasjon, lavere blodtrykk, øke immunsystem funksjon, forbedre libido, redusere kroppsfett, fjerne rynker og stramme opp huden, og, selvfølgelig, det kan styrke bein.

Funksjoner

Somatropin injiseres i muskelen eller under huden. Disse injeksjoner kan gjøres av en lege eller sykepleier, eller i noen tilfeller kan gis selv hjemme hvis du er fullt opplært i hvordan å gjøre det. Mens du tar somatropin behandlinger ditt blod og vekst fremgang vil bli sjekket regelmessig for å være sikker på at det ikke er bare fungerer, men at du ikke lider noen ekstreme negative bivirkninger. De som tar somatropin injeksjoner for å hjelpe til med kort tarm-syndrom også kan plasseres på en diett plan av sin lege. Flere forskjellige merker av somatropin injeksjoner er tilgjengelig, og hvordan du tar injeksjoner og hvordan du lagrer medisinen alt vil avhenge av hvilket merke du bruker.

Betraktninger

Somatropin er ikke et medikament som bør tas hvis du er gravid eller ammende. Det er visse over-the-counter medisiner som kan reagere negativt med somatropin injeksjoner, så du bør sjekke med legen din før du tar dem hvis du er på andre typer medisiner samtidig.

Advarsel

Veksthormon behandlinger kan føre til flere bivirkninger, inkludert hypoglykemi (lavt blodsukker), acromeglia (som er en sykdom som fører til unormal bein vekst), carpal tunnel syndrom (som kan føre til tap av håndbevegelser), og leddsmerter (som er vanligvis forårsaket av kroppens vekst og er oftest forbigående). Grunnleggende bivirkninger av injeksjoner kan være hodepine, svakhet, svimmelhet og kvalme.