Digidexo.com

Menopause Sykdom & Diaré

Ikke alle kvinner opplever de samme symptomer på overgangsalder. Faktisk, noen ikke oppleve noen symptomer i det hele tatt. De som gjør viser tegn på overgangsalder sykdom vil ha milde, moderate eller alvorlige tilfeller som kan eller ikke kan inkludere diaré. I gjennomsnitt, kvinner begynner å gjennomgå menopause mellom 48 og 52 og vil oppleve symptomer i omtrent fem år.

Identifikasjon

Overgangsalder begynner offisielt når en kvinne er i stand til å markere ett år siden hennes siste menstruasjon. Imidlertid kan hun begynne å merke symptomene på overgangsalder godt før at ett år er ferdig i løpet perimenopause. Mer enn 30 symptomer er forbundet med overgangsalder, inkludert svimmelhet, verkende muskler, hetetokter, hodepine, ømme bryster og vaginal tørrhet. Kvinner som mistenker at de har startet overgangsalderen bør se en lege for bekreftelse.

Årsaker

Menopause kan utløses av en total hysterektomi, fjerning av både livmor og eggstokker. Perioder opphøre umiddelbart, og symptomene er sannsynlig å begynne med en gang. Overgangsalder begynner også naturlig, forårsaket av en nedgang i reproduktive hormoner. Kroppen gjør mindre østrogen og progesteron, og fruktbarheten synker. Til slutt, dette fører til overgangsalder. Kvinner som gjennomgår strålebehandling eller kjemoterapi som en del av kreft behandlinger kan også finne seg å gå inn i overgangsalderen, enten under behandling eller innen seks måneder etter ferdigstillelse.

Stadier

Menopause spenner over en periode av år og er delt i to etapper. Perimenopause begynner under menstruasjon som hormonnivået svinge og hetetokter oppstå. Graviditet er mulig, men lite sannsynlig, i løpet av denne femårsstadiet (referanse 3). Postmenopausen begynner ett år etter siste menstruasjon. Ingen egg frigjøres og kroppen produserer et mye lavere nivå av kjønnshormoner. Når du har nådd overgangsalderen, alle av de følgende årene er postmenopausal.

Behandling

Menopause er en naturlig forekomst som ikke krever medisinsk behandling. Noen kvinner som ønsker å kontrollere de uønskede symptomer på menopause, og behandling er tilgjengelig for dette. Hormon-erstatningsterapi (HRT) er effektive i å redusere hetetokter, skjønt antidepressiva og andre stoffer kan også brukes. Pasienter bør være oppmerksom på at HRT kan ha bivirkninger som uønsket vektøkning eller øke risikoen for å utvikle brystkreft. Postmenopausale kvinner er også på et høyere risiko for osteoporose, er så ikke-hormonelle medisiner noen ganger foreskrevet for å redusere bentap.

Misforståelse

På grunn av de mange symptomer forbundet med menopause, er det ikke alltid klart hva som er et symptom, og det er ikke. Noen tegn på overgangsalder som ikke har noen dokumentert tilknytning til fallende østrogennivå inkluderer kvalme, oppkast og diaré. Disse symptomene er ofte antatt å være forårsaket av angst eller andre følelsesmessige ubalanser, men er ikke direkte forbundet med overgangsalderen.