Digidexo.com

Hvordan Potty Train en autistisk barn

Hvis du har et barn med autisme, vet du at mange aspekter av "normale" liv kan være en kamp. Tanken på å måtte potty trene autistiske barn kan virke overveldende, men det er skritt du kan ta som vil øke sjansene for å trene barnet ditt hell.

Bruksanvisning

•  Pass på at barnet ditt er utviklingsmessig klar til å potty tog. Selv om mange ikke-autistiske barn er opplært av alderen 2 eller 3, kan autistiske barn være på sine egne rutetider. Sørg for at barnet ditt kan av- og påkledning, viser anerkjennelse av en skitten bleie, og holder seg tørr gjennom hele natten før begynnelsen til toalett tog. Hvis det er mulig, vente til barnet viser interesse i potte før du starter en pottetrening program for alvor.

Utvikle et belønningssystem som vil motivere barnet ditt. For eksempel, hvis barnet ditt elsker baseball kort eller klistremerker, kan det være lurt å bruke dem som forsterkning når han vendte bruker potte.

Ta flere dager å finne ut barnets fordøyelses tidsplan. For eksempel kan barnet fylle en bleie snart etter hver fôring, eller etter å ha våknet opp fra en lur. Bruk en journal, om nødvendig, for å holde styr på tiden.

Sjekk potte til barnet ditt, og forklare henne formålet med potte. Sitt henne på potte til tider som du vet det er sannsynlig at hun vil trenge å bruke det, og hjelpe henne til å nyte tiden på potte. Du ønsker kanskje å lese hennes bøker mens på potte, eller la henne sitte en av hennes dukker på potte, for å bygge en positiv sammenheng med pottetrening.

Bruk belønningssystem avgjort. Forklar systemet klart, ved hjelp av visuelle hjelpemidler (f.eks et diagram, en årsak-virkning-bilde) som er nødvendig. Gi barnet en liten belønning for å sitte på potte og en større belønning for faktisk å bruke potte.

Når barnet ditt er rent i flere dager i strekk, bør du vurdere å bytte til undertøy. Presentere det som en belønning for å bruke potte så godt, og gi rikelig med oppmuntring til å holde den nye undertøy tørr.

Tips og advarsler

  • Være vedvarende og positiv. Barnet kan ta lengre tid å mestre denne ferdigheten enn en vanlig barn, men ikke ned igjen (når du har bestemt at barnet er utviklingsmessig klar). Være konsekvent, og holde tale og kroppsspråk din rolig og oppmuntrende, selv gjennom ulykker.
  • Ikke straffe barnet for å ha en ulykke. Gjør du det kan skape en maktkamp mellom deg og din autistiske barn. I stedet, bringe ham til potte og hjelpe ham til å tømme sin bleie (eller undertøy) i potte. Dette vil hjelpe ham gjøre tilkoblingen mellom ulykken og hva som ville ha vært riktig respons (bruke potte).