Digidexo.com

Mat som øker østrogen i kroppen

Østrogen er et hormon som består av tre forbindelser: østron, østradiol og østriol. Både menn og kvinner trenger en viss mengde av dette hormonet å være sunn. Personer som har lavt østrogennivå kan øke østrogen naturlig ved å spise visse typer mat og avstå fra andre matvarer som hemmer østrogenproduksjonen.

Betydningen av lavt østrogen

Kvinner som experienceing premenopausale eller postmenopausale sypmtoms kan ha lave nivåer av østrogen i kroppen. Naturlig østrogen er et kvinnelig kjønnshormon og er en viktig steroid i reproduksjonsprosessen. Sunn østrogennivået bidra til å regulere menstruasjonssyklusen og opprettholde sunne kolesterolet.

Mat som øker østrogenproduksjonen enten inneholder et stoff som kalles di-indolylmethane, eller naturlig inneholder høye nivåer av østrogen som er lett absorberes av kroppen. Di-indolylmethane øker nivået av østradiol i kroppen, en spesifikk type østrogen at kroppen produserer naturlig.

Mat som øker østrogenproduksjonen

Mat som øker østrogen i kroppen er: soyaprodukter som tofu og soyamelk, lima bønner, bær, epler, papaya, dadler, plommer, granatepler, rødbeter, aubergine, tomater, yams, oliven, poteter, bygg, ris, humle , havre, hvete, flaxseeds, kikerter, hvitløk, persille, kløver, gule erter, rosenkål og lakris.

Effekter av østrogen

Øke forbruket av østrogenfremmende matvarer kan ha flere effekter på hormoner og følelser. Østrogenfremmende matvarer har vært knyttet til å redusere pre-menopausal og post-menopausale symptomer, økt energi, bedre hukommelsesproblemer og økt bentetthet.
Hvis østrogen-styrke matvarer ikke kan absorberes lett av kroppen, kan en lege anbefaler østrogen østrogenbehandling og livsstil eller kosttilskudd endringer for å sikre liten eller ingen ytterligere tap av naturlig østrogen.

Betraktninger

Noen matvarer kan hemme østrogenproduksjonen og bør unngås ved inntak av flere østrogenproduserende matvarer. Matvarer som hemmer østrogen produksjon omfatter meloner, ananas, bær, fiken, druer, kål, grønne bønner, mais, squash, brokkoli, hvit ris og hvitt mel.

I tillegg til å spise mer østrogen-produserende mat, bør en person som ønsker å øke østrogen holde en lav-fett, høyt fiber diett som vil hjelpe imøtekomme endrede hormonnivåer. Hele korn, friske grønnsaker, tempeh, nøtter og frø, bønner og tang er anbefalt mat å spise i forbindelse med østrogen-styrke matvarer.

Advarsler

For mye østrogen i kroppen kan være skadelig for helsen din, så det er viktig å bli vurdert av en lege før du gjør noen drastiske endringer i kostholdet. Symptomer på for mye østrogen i kroppen inkluderer uregelmessig menstruasjon, suget etter søtsaker, tap av sexlyst, væskeansamlinger, tretthet, hovne eller smertefulle bryster, endometriose, alvorlige menstruasjonssmerter og vektøkning. Mat som øker østrogen kan være nødvendig å redusere eller fjernes fra kostholdet til østrogennivået blir gjenopprettet til et sunt nivå.