Digidexo.com

Hva er årsakene til øyelokk Misfarging?

Hva er årsakene til øyelokk Misfarging?


Lokkene i øynene kan bli misfarget av mange grunner, blant annet hormon endring eller ubalanse, visse lidelser, infeksjoner, medisiner, betennelser og aldring.

Årsaker

Noen av de vanligste årsakene til øyelokk misfarging er:
Blåmerker: Vanligvis etter et traume mot øyet området
Hormon endringer forårsaket av syklisk endringer, skjoldbruskkjertelen, graviditet, overgangsalder eller sykdom
Reseptbelagte medisiner kan forårsake øyelokk fargeendring. Et eksempel på en vanlig medisiner som kan føre til misfarging av lokket er foreskrevet dråper for glaukom kalles prostaglandiner.
Gulsott: En gulfarging av hud forbundet med leverfunksjon
Sykdommer og lidelser

Tilhørende sykdommer

Noen av de sykdommer som kan forårsake lokket fargeendring omfatter:

Kronisk allergisk konjunktivitt
Sykdommer som påvirker leveren
Periorbitalt infeksjoner i huden kan forårsake fargeendring i lokket, og kan være assosiert med influensa eller strep-infeksjoner.
Blepharochalasis er en sjelden degenerativ sykdom unik for huden på øyelokkene.
Bindevevssykdommer, som for eksempel Lupus
Kreft og godartede lesjoner

Betydning

Lokk misfarging kan være gradvis, i tilfelle av aldring og normale hudforandringer. Men det kan også være et tegn på skiftende helseproblemer og bør overvåkes. Plutselig misfarging er mer urovekkende og bør ikke ses bort fra.

Forslag

Hvis du legger merke til en endring i øyelokkene, merk den tidsrammen og grad av misfarging. Også holde oversikt over eventuelle nye medisiner, inkludert vitaminer og kosttilskudd, som du tar med jevne mellomrom, har begynt å ta eller kanskje har nylig sluttet å bruke.

Betraktninger

Enhver endring i lokket farge garanterer en konsultasjon med din lege eller eye-care spesialist. Øyeinfeksjoner kan raskt forverres og bør behandles så snart som mulig.