Digidexo.com

God rutine for en fire måneders gamle

Av den tiden barna er fire måneder gammel, er de som regel å sove gjennom natten. Med litt sunn fornuft restaurert til huset, kan dette være tiden for å sette i gang den første av mange tidsplaner barnet ditt vil følge. Tilnærminger til planlegging et barns dag varierer. Noen foreldre foretrekker omhyggelig målt ut, to-the-minutters regler, mens andre foretrekker en mer naturlig tilnærming. Hver stil har sine fordeler, og alle har et felles mål: å møte barnets behov og hjelp i sin utvikling.

Velg en stil

Avgjør om å lede, følge eller gjøre litt av begge deler. Ifølge foreldre råd tjenesten Babycenter, babyrutiner kommer i tre typer: foreldre-ledede, baby-ledede og kombinasjon. Parent-ledede tidsplaner er strenge og to-the-minute. De diktere spisetider, spise mengder, sove tid og spille tid. Ofte, de er basert på atferd babyen har utstilt så langt.

Baby-ledede tidsplaner krever foreldre å svare på barnets signaler for å diktere sove og fôring ganger. Tanken bak denne metoden er at babyer vil falle inn i en rytme som de møte sine grunnleggende behov naturlig.

Kombinasjon tidsplaner sette generelle rutetider for å spise, sove og spille, men de endrer seg fra dag til dag; foreldre kan utsette naps eller utvide spilletid, for eksempel.

Dekke grunnleggende

Uansett hvilken stil du velger, møte barnets behov. Ifølge Babycenter, fire-måneders-åringer generelt krever 12 til 24 gram av morsmelk eller morsmelkerstatning (spørre lege for en eksakt anbefaling.) De trenger også ca 15 timer med søvn - tre naps og en lang, gjennom-the- natt resten. Spille, kompetanseutvikling og sosial interaksjon bør ta opp resten av sin tid.

Tenk deg selv

Tidsplaner er bare så god som de foreldre som gjør (og håndheve) dem. Hvis du er grundig og organisert, kan en forelder-ledede planen være best. Hvis du er en go-with-the-flow person, og har en fleksibel daglig rutine selv, kan en baby-ledede planen være det beste alternativet. Hvis du ser gyldigheten i begge tilnærminger, er en kombinasjon tidsplan veien å gå.

Vet når du skal bryte Schedule

Tidsplaner hjelpe babyer utvikle, men bør aldri håndheves bare for sin egen skyld. For eksempel American Academy of Pediatrics frowns på foreldre-ledede tidsplaner fordi de kan føre til dårlig vektøkning og dehydrering. Likeledes, hvis et barn synes sliten, ikke frata en lur bare fordi planen sier at det er ikke tid ennå.

Tolke Crying

Vet hva barnet ditt gråter om. Mange foreldre automatisk tilskrive gråter av sult, utmattelse, utslett eller sykdom. Dette kan føre dem til å tvangsfore eller på annen måte avlede fra planene sine unødvendig. Ifølge The Paren Group, vanlige årsaker til gråt hos nyfødte til barn fire måneder gamle inkluderer overstimulering og manglende dempende krefter. Rettsmidler inkluderer enkel fred og ro (inkludert fjerning fra velmenende, men Ogling familiemedlemmer), walking baby i en barnevogn eller gi barnet et varmt bad.