Digidexo.com

Bleier & Contact Dermatitis

Bleier & Contact Dermatitis


En av de første kampene nye foreldre ofte har til ansikt med sine nyfødte er bleie utslett. De fleste foreldre refererer til den røde irritert utslett som "bleie utslett." Men ifølge Beth M. Iovinelli, RN, BSN, IBCLC, i en artikkel for BabyZone.com, er det som oftest en form for kontakteksem. Bleie utslett eller bleie dermatitt er en sann smerte for babyer og foreldre alike, men heldigvis det er lett behandles og generelt raske til å helbrede.

Symptomer

Bleie utslett er svært vanlig, så nesten alle barn vil oppleve det en gang. Som skissert av Barnesykehuset i Boston, oppstår bleie dermatitt oftest som en "rød, skalering og, noen ganger, sårdannelse" utslett. Bleie dermatitt forekommer oftest hos barn i alderen 8 til 12 måneder, men kan forekomme så tidlig som alder 2 måneder. Selv om de fleste barn er ikke i stand til å vocalize symptomene på bleie dermatitt, kan foreldre observere kløe, ømhet eller tegn på smerte.

Årsaker

Contact dermatitis er vanligvis forårsaket av direkte kontakt med en irriterende eller allergen. Med bleie dermatitt, er de irritanter oftest urin; avføring; kjemikalier, så som såper eller salver; eller bleien selv. Langvarig kontakt er ikke alltid nødvendig å forårsake kontakteksem. Ifølge MayoClinic.com, hvis dermatitt forårsaket av minimal kontakt, er det generelt et allergen i stedet for en irriterende og kan være en indikasjon på en livslang allergi.

Komplikasjoner

Selv om kontakteksem er ikke livstruende, kan det være svært skadelig hvis den forblir ubehandlet. Dette gjelder spesielt med bleie dermatitt. Hvis kontakteksem står ubehandlet eller utvikler seg til tross for behandling, kan det føre til blemmer og åpne sår som lett blir smittet. I tilfeller der bleie dermatitt når det punktet, den konstant kontakt med urin og avføring gjør infeksjon svært sannsynlig.

Behandling

Som Beth M. Iovinelli, RN, BSN, IBCLC, påpeker, er det nødvendig å kontakte en lege for å fastslå den eksakte årsaken til eksem. Behandling i de fleste tilfeller er avhengig av årsaken til tilstanden. Vanlige behandlinger inkluderer medisinert kremer, fuktbestandige kremer og anti-inflammatoriske kremer. Ifølge Iovinelli, de fleste behandlinger tre i kraft innen 48 til 72 timer.

Forebygging

Den vanligste formen for forebygging for bleie dermatitt er hyppige bleie endringer. Det er også viktig å bruke et minimum av såper og harde rensemidler på babyens hud. Ifølge Barnesykehuset i Boston, er det avgjørende å sørge for at bleieområdet er "ren og tørr." Det er også nyttig å lufte bleieområdet når det er mulig. Hvis bleie dermatitt oppstår, ofte kan det være nødvendig å endre bleie merker eller stiler for å hindre fremtidige utbrudd.