Digidexo.com

Kan jeg få diabetes av å spise for mye sukker?

Kan du få diabetes av å spise for mye sukker? En diabetiker forum innlegget besvarer dette spørsmålet søtt, "Den eneste sykdommen du vil få fra å spise for mye sukker er tannråte..." Denne myten er till utbredt. Diabetiker utdanning er nøkkelen til å håndtere din sykdom.

Misforståelse

Å spise for mye sukker ikke forårsaker diabetes. Selv om kur for diabetes er ikke kjent, spiser for mye godteri som et barn ikke er årsaken til diabetes. Det er to typer av diabetes. Type 1 diabetes oppstår når insulinproduserende cellene i bukspyttkjertelen er ødelagt. Dette er ikke fra å spise for mye sukker. Type 2 diabetes begynner når kroppen din ikke kan svare på insulin. Type 2 diabetes er ofte genetisk, ikke diettmat.

Betraktninger

Du kan få både i pose - bare ikke spise hele kaken. Overdrevent inntak av noen type mat kan føre til vektøkning og øke risikoen for å få diabetes.
Alt med måte er alltid den beste generell retningslinje, men du bør konsultere legen din for veiledning om sunn mat for en diabetiker eller for å forebygge diabetes.

Advarsel

Det er noen ting du ikke kan styre for å hindre utbruddet av diabetes. Du kan ikke endre data. Hvis du er African American, asiatisk eller Hispanic du har større risiko for å utvikle diabetes. Hvis du har flere familiemedlemmer med diabetes, sjansene er høyere. Hvis du hadde svangerskapsdiabetes eller fødte en baby som veier mer enn 9 pounds, er du på høyere risiko. Bli din egen helse advokat og be legen din om de aktuelle testene.
Andre risikofaktorer du kan styre gjennom kosthold og mosjon. Du kan kontrollere høyt blodtrykk, triglyserider nivåer, høy fett kosthold og alkoholinntak.

Typer

Forskjellige typer av matvarer er spaltet på en annen måte. Poteter, en stivelsesholdige karbohydrater, ta mindre enn tre timer å fordøye. Proteiner ta mer enn seks timer. En potet kan spike blodsukkeret, mens iskrem mye fett kan ta timer å pigge blodsukkeret.
Den beste måten å håndtere kosthold og ulike typer matvarer er å telle karbohydrater i 15 g intervaller.

Expert Insight

Du bør dra nytte av diabetiske ernæringsfysiolog og helsepersonell tilbys av legen din eller som en del av helsevesenet plan.
En ernæringsfysiolog kan lære deg hvordan å telle karbohydrater og holde blodsukkeret på et sunt nivå. Telle karbohydrater kan bli en vane og et middel til et sunt liv for en diabetiker. Deretter kan du planlegger å fortsatt nyte din favoritt desserter.