Digidexo.com

Slik finner du ut om du har ADHD

ADHD, også kjent som ADHD, er en tilstand som vanligvis knyttet til mange oppmerksomhetsproblemer og atferdsmessige problemer sett i barn. Likevel ifølge National Institute of Mental Health, kan ADHD faktisk fortsette inn i voksen alder, og er ofte igjen udiagnostisert. Som rapportert av Cleveland Clinic Barnesykehuset, anslagsvis 60 prosent av barn med ADHD vil oppleve symptomer knyttet til sykdommen inn i voksenlivet. Det betyr at det kan være så mange 8 millioner voksne lever med ADHD i dag, i USA alene. Hvis du tror at du kan være å leve med ADHD, er det et par ting du kan gjøre for å finne ut om denne tilstanden er faktisk til stede.

Bruksanvisning

•  Ta kontakt med en autorisert helsepersonell. Dette er den beste og mest effektive metoden for å bestemme hvorvidt en voksen har ADHD. Den profesjonelle vil kunne diagnostisere sykdommen og foreskrive riktig behandling.

Se på din tidligere skoleprestasjoner. Mange voksne med ADHD vil ha mottatt dårlige karakterer på skolen, vært betraktet som en slags "underachiever" eller hadde noen form for disiplinære problemer. Noen voksne med ADHD vil ha enten gjentatt en karakter eller droppet ut av skolen.

Tenk på din yrkes eller profesjonell ytelse. Det er ikke uvanlig for en voksen med ADHD å ha noen saker som involverer hennes arbeid. Dette kan innebære gjentatte endringer av handel eller posisjon; dårlig ytelse arbeid; svært få kampanjer, priser, utmerkelser og prestasjoner; eller rett og slett en vanlig mønster av tardiness.

Ta hensyn til dine dag-til-dag relasjoner. Mens saker som involverer relasjoner er ikke nødvendigvis en garanti for at noen har ADHD, er en voksen som lever med denne tilstanden mer tilbøyelige til å ha problemer i sitt ekteskap eller langvarig forhold. Dette kan være på grunn av dårlig lytting, humørsvingninger, irritabilitet, sinne, utålmodighet eller impulsivitet, som alle er vanlige kjennetegn på ADHD.

Husk din kjøring posten. Overraskende nok, vil en voksen med ADHD har ofte en ustabil kjøring posten, inkludert flere trafikkovertredelser, ulykker og fartsbøter. Denne posten er i stor grad på grunn av personens manglende evne til å faktisk ta hensyn og ikke gå lei, spørre både ulykker og fartsovertredelse, hhv.

Reflekter over dine organisatoriske evner. Dette kan virke som en ganske liten detalj, men mange voksne med ADHD bare ikke kan synes å bli seg selv organisert. Og det betyr ikke bare stoppe ved å være en rotete person: Tilstanden kan faktisk siver inn i din forvaltning av penger og andre økonomi, samt tidsstyring, planlegging og prioritering, bor på oppgaven og selv huske ting.

Vei dine følelser. Voksne med ADHD vil uunngåelig lider av noen form for problem som involverer deres emosjonelle helse. Dette kan være noe så alvorlig som angst, panikk og depresjon eller noe tilsynelatende mindre, som å ha en kort lunte eller bli frustrert ganske enkelt.

Tips og advarsler

  • Bare fordi du opplever ett eller flere av de beskrevne symptomene betyr ikke at du har ADHD; det betyr bare at muligheten er der. Ta kontakt med en helsepersonell for å sikre riktig diagnose og behandling.