Digidexo.com

Hvordan Les Hematokritområde blodprøveresultater for leddgikt

Hvordan Les Hematokritområde blodprøveresultater for leddgikt


Hematokrit (HCT) er en måling av antallet og størrelsen av røde blodceller som utgjør blodvolum. En HCT er rapportert som en prosentandel av røde blodlegemer i fullblod. Det gjøres vanligvis som en del av en rutinemessig diagnostisk CBC (komplett blodprosent), eller det kan bli forespurt som indikert av symptomer på kroniske sykdommer som revmatoid artritt.

Bruksanvisning

Rapporter Hematokritområde blodprøveresultater

•  Vurdere normale resultater generelt for menn å være mellom 41 og 52 prosent. For kvinner er normalt mellom 35 og 47 prosent. Dette er generelle tiltak fordi laboratorier vil lese resultatene annerledes. Andre faktorer som høyde og helsemessige problemer, inkludert revmatoid artritt, må tas i betraktning.

•  Bestem prosentandel av røde blodceller i det totale blodvolum ved å bruke en automatisert maskin. Mange av blodprøver er helautomatisk. Resultatene blir lest basert på mengden av hemoglobin og det gjennomsnittlige volum av røde blodlegemer i stedet for direkte måling av hematokrit.

velger å bruke en manuell metode som er kjent som sentrifuge å beregne nivået av hematokrit. Sentrifugen maskinen spinner røret av blod på en slik styrke at de røde celler blir separert til bunnen av røret. Den prosentandel av røde celler blir målt ved visuelt å observere røret.

Les lave hematokrit-nivåer som mulig anemi hos pasienter med revmatoid artritt. Betennelsen fra leddgikt kan føre til at utskillelsen av et protein som påvirker måten jern metaboliseres. Anemi kan være til stede som et resultat av tap av jern i blodet.

sammenligne en unormal hematokritt nivå med eventuelle unormale målinger i hemoglobin og blodplater når de vurderer blodmangel på grunn av leddgikt. Det kan kreve en test som MCV, MCH og MCHC, som indikerer den spesifikke hemoglobin-innhold og størrelse på hver av røde blodlegemer. Disse bidrar til å definere årsaken til anemi.

Tips og advarsler

  • Betennelse som følge av leddgikt kan føre til endringer i blodverdiene for røde blodlegemer, hvite blodlegemer og blodplater. En komplett blod opparbeiding er nødvendig for å levere din lege informasjon for å stille en diagnose.
  • Hematokrit nivå blir brukt til å bestemme om en transfusjon er nødvendig.
  • Alltid legen din eller lab-tekniker om eventuelle medisiner du kan ta før du har en blodprøve. Noen medikamenter kan forårsake intestinal blødning, noe som kan føre til anemi.