Digidexo.com

Hva som utgjør Giftige Thyroid nivåer?

For å finne ut om din skjoldbrusk nivåer kan være giftig, er det første viktig skritt for å forstå funksjonen og arten av skjoldbruskkjertelen og hormoner det skiller ut. Den skjoldbrusk er en sommerfugl-formet kjertel på undersiden av halsen. Denne kjertelen har ansvar for å produsere to typer hormoner. Det er avhengig av en thyroid-stimulerende hormon fra hypofysen, TSH, for å regulere mengden av hormoner som kalles tyroksin (T4) og trijodtyronin (T3) slippes ut i blodbanen. Funksjonen til disse hormoner er å regulere metabolske funksjoner, hele veien ned til det cellulære nivå.
Ved fastsettelse av hva som utgjør normal skjoldbrusk nivåer, er et besøk til din bord-sertifisert lege nødvendig. De kan ha de nødvendige blodprøver som er utarbeidet for å sjekke nivåene av hormonene dine. Parametrene av disse testene vil variere fra laboratorium til laboratorium, så det er viktig at du velger en lege du kan stole på å forklare resultatene til deg.

Struma

Det er fysiske symptomer som kan tyde på hvis nivåene er ute av balanse. Den ene er utvidelse av skjoldbruskkjertelen kjent som en struma. Struma (forstørrelse av skjoldbruskkjertelen) kan være på en eller begge sider av halsen og selv strekker seg over luftrøret. Det kan være forårsaket av skjoldbruskkjertelen prøver å kompensere for sin manglende evne til å levere nok hormoner som blir bedt av TSH, og dermed produsere en overvekst av skjoldbruskceller.

Symptomer

Den dominerende årsaken til høye skjoldbrusk nivåer er fra overproduksjon av skjoldbrusk hormoner. For de pasientene som tar skjoldbruskkjertelhormon, er det svært viktig å ha blodnivåene testet hver seks til tolv måneder for å sikre at du ikke tar for mye. Noen symptomer som tyder på dette kan være: angst, søvnløshet, skjelvende hender, intoleranse mot varmere temperaturer, hjertebank, nervøsitet, frekvens i avføring, forhøyet puls, og vekttap.

Risiko

I mer alvorlige tilfeller av hypertyreose, kan Graves sykdom diagnostiseres. Dette er når nivåene av thyreoideahormoner bli farlig høyt og truer helsen til pasienten øker risikoen for hjertesvikt, benskjørhet, og Tyreotoksisk krise. Tyreotoksisk krise er når en plutselig innsettende hyperthyroid symptomer fører til feber, delirium og raskt økende hjertefrekvens.

Det finnes hjelp.

Den gode nyheten er at i dagens praktisering av medisin kan du få øyeblikkelig hjelp for dine skjoldbrusk problemer. I noen tilfeller som kan kreve bruk av medisiner for å senke skjoldbrusk nivåer eller drikking av utstrålt jod å drepe noen varme knuter å stoppe deres overproduksjon og la resten av skjoldbruskkjertelen til å fungere normalt. Begge metodene er effektiv og sikker for pasienten som lider av forhøyede nivåer skjoldbruskkjertelen.

Advarsel

Det er noen som hevder at du kan behandle skjoldbrusk forhold uten bruk av blodprøver eller medisinske metoder. Dette er rett og slett ikke sant. Kun blodprøver kan fastslå om nivåene av skjoldbrusk hormoner er i normal eller giftige områder. Igjen, kan bare en bord-sertifisert, anerkjente legen avgjøre om dine skjoldbrusk nivåer er giftige og trenger legehjelp. Det er viktig for helsen din som du oppsøke profesjonell hjelp ved behandling skjoldbrusk lidelser.