Digidexo.com

Blære infeksjon & Lyske smerter

En blære infeksjon kan føre til ubehag, inkludert smerter i lysken. Det er viktig å søke behandling fordi infeksjonen kan føre til alvorlige komplikasjoner, som nyreskader eller sepsis.

Blære infeksjon

En blæren infeksjonen er forårsaket av bakterier som kommer inn i urinrøret eller blæren og vokse og spre seg for raskt til å bli klarert av vannlating, ifølge National Institutes of Health.

Symptomer

Symptomer på en blære infeksjon er overskyet urin, smertefull vannlating og kramper og smerter i nedre del av magen. Du kunne føle smerte eller en brennende følelse i blæren eller urinrøret. Følelsen av å måtte urinere umiddelbart etter tømming kan også bidra til ubehag i lysken.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for en blære infeksjon inkluderer alder, har diabetes og har en blokkering i urinrøret. Kvinner er mer sannsynlig å oppleve smerte like over deres skambeinet.

Behandling

Behandling for en blære infeksjon begynner vanligvis med en antibiotikakur. Legen din kan også foreskrive fenazopyridin for deg å bidra til å redusere følelsen av brennende, smerter og press i lysken.

Betraktninger

Symptomer på en blære infeksjon, inkludert lyskesmerter, forsvinner vanligvis innen 48 timer etter behandlingsstart. Det er viktig å ta hele løpet av antibiotika for å sikre at infeksjonen ikke kommer tilbake.