Digidexo.com

Tips til bedre holdning

Tips til bedre holdning


Dårlig holdning kan begynne tidlig i utviklings vekst stadier dersom gode holdning vaner ikke er dannet og håndheves. Dårlig holdning kan også utvikle seg senere i livet som følge av repeterende aktiviteter som arbeider ved en datamaskin, ser på TV, sitter i kontorstoler. Også måten du stå og sove bidra til kvaliteten på holdningen din. Mens dårlig holdning kan føre til ryggsmerter og andre langsiktige helseproblemer, kan det lett bli korrigert ved å følge noen tips.

Fysisk aktivitet

Fysisk aktivitet spiller en vesentlig rolle i ryggraden helse. Når musklene blir slitne, blir det lettere å bosette seg i slouching, slumping og dårlige arbeidsstillinger, som legger ekstra press på nakke og rygg. For å forbedre din holdning og motstå muskeltretthet, kan du endre posisjoner ofte når du sitter eller står. Hvert 30. minutt kan du ta en liten pause fra hva du gjør og strekke seg, stå i noen minutter, eller ta en liten spasertur. Regelmessig aerob trening som gange, svømming eller sykling holde musklene sterke og fleksible slik at de kan støtte ryggraden riktig. Core og tilbake styrke øvelser som yoga og pilates kan bidra til å forbedre holdning også.

Fottøy

For å bedre holdning når du står, kan du bære støttende fottøy som erke-støttet og polstrede sko. Iført høyhælte sko regelmessig kan være skadelig for god holdning fordi disse skoene forstyrre kroppens tyngdepunkt og dermed endre justeringen av kroppen som en helhet. Denne retningsendringen påvirker negativt ryggstøtte og holdning. Hvis du er på føttene hele dagen på jobb, kan du også forbedre holdningen din ved å stå på en gummimatte når det er mulig.

Sittende og stående stilling tips

For å bedre sittestilling, må du forstå riktig justering av hodet, rygg, nakke og andre kroppsdeler. Alle disse delene fungerer sammen for å skape god, støttende holdning. Hodet bør være rett og nivå med toppen av ryggraden med en avslappet nakke og skuldre. Bekkenet bør vippe fram og magen bør innsnevret litt for å støtte ryggraden og bære vekten. Bad stående positurer kan skape en illusjon av ekstra pounds. For riktig stående stilling, skal skuldrene være tilbake og ned med brystet hevet. Selvfølgelig, bør dette gjøres uten å belaste musklene. Kjeven bør være på et nivå vinkel og på baksiden bør ikke være altfor buet. Du er nødt til å engasjere dine kjernemagemusklene for å hindre overordnede i ryggen.