Digidexo.com

Diabetes & Kjemoterapi nevropati

I hovedsak gjelder nevropati til nerve lidelser som påvirker sentralnervesystemet. Neuropati er ansett å være ekvivalent med perifer nevropati, som er definert som forstyrret funksjon og struktur av perifer motor, sensoriske, og autonome nerveceller. De med diabetes er svært utsatt for problemer med sine perifere nerver, som vanligvis omfatter nummenhet i fingrene og carpal tunnel syndrom. Det ble nylig oppdaget at de som har diabetes og nylig har gjennomgått cellegiftbehandling på grunn av kreft lider av nummenhet og smerte som begynner i føttene og beveger seg til bena på grunn av perifer neuropati brakt videre gjennom chemo.

Fakta:

Personer med diabetes som også utvikle kreft kommer i kontakt med noen av de nyeste og beste kreft bekjempelse legemidler på markedet. Disse stoffene har imidlertid en bivirkning relatert til de perifere nerver og det heter kjemoterapi-indusert nevropati. Som nevnt, diabetikere er allerede i fare for å oppleve nerve komprimering og nevropati, men de vil være dobbelt så stor sjanse for å oppleve denne kjemoterapi bivirkning.

Typer

Bortsett fra narkotika som har den sammensatte cisplatin og taxol, kan legemidler som vincaalkaloider, paclitaxel og podophyllotoxins forårsake perifer neuropati også.

Effekter

De mest vanlige cytostatika for tiden er i bruk har visse forbindelser i dem som forårsaker nervelidelser. De stoffene som har høyest risiko for å forårsake nevropati er de knyttet til det sammensatte cisplatin og sammensatte taxol. Hvis en kreftpasient med diabetes har en form for kreft som heter myelomatose, er den mest effektive stoffet for denne type kreft som kalles thalidomid. Dessverre har dette stoffet også vist seg å forårsake nevropati.

Forebygging / løsning

Pasienter med symptomatisk kjemoterapi-indusert nevropati i begge sine hender og bein kan avlastes av nerve lidelse symptomer gjennom dekompresjon av flere perifere nerver. Operasjonen er en poliklinisk prosedyre, og det tar omtrent en og en halv time per lem. Leger vil utføre operasjonen på hvert ben separat, med om en tre måneders pause i mellom.

Teorier / Spekulasjoner

Spekulasjoner om kjemoterapi-indusert nevropati begynte etter en studie av en lege som heter A. Lee Dellon ble publisert. Studien fulgte diabetiske rotter med blod sukker av 400. Rottene ble forhindret fra å utvikle nevropati når deres tibial nerve ble dekomprimert gjennom kirurgi. Farget maling på føttene målt sin nevropati (eller mangel på) ved å gjøre sine turløyper synlig. Disse spesifikke rottenes fotavtrykk var ikke annerledes enn ikke-diabetikere rotter av samme vekt.

Dellon gjennomført en tilsvarende studie for å evaluere effekten av nerve dekompresjon hos rotter som fikk cisplatin kjemoterapi. Basert på sine malte fotavtrykk, ble det bestemt at rotter som fikk kjemoterapi med cisplatin utviklet nevropati. Når rottene utviklet unormale gangveier mønstre, ble de hjulpet av kirurgisk dekompresjon av deres tibial nerve.