Digidexo.com

Typiske typer evalueringer for SLP

Typiske typer evalueringer for SLP


Tale-språk patologer arbeider med en rekke klientell. De vurderer tale, språk og hørsel evner av barn og voksne med kommunikasjonsproblemer, autisme, fysiske funksjonsnedsettelser og lærevansker, blant andre. En tale-språk vurderingen innebærer flere tester. Det er mer enn 35 typer vurderinger for tale-språk patologi, herunder Hodson Vurdering av Fonologiske Patterns, klinisk evaluering av Språkfundamentals, de Degrees of Reading Power (DRP) og Test av Adolescent / Voksen Word Finne (TAWF).

Hodson Vurdering av Fonologiske Patterns

Den Hodson Vurdering av Fonologiske Patterns, også kjent som den HAPP-3 - nå inne i sin tredje revisjonen - hjelper tale-språk patologer vurdere fonologiske evnene til barn over 2 år, som er svært uforståelig. Fonologiske prosesser refererer til måten barn forenkle voksne ord mens du lære å snakke. For eksempel kan et barn si "wa wa" for "vann". Testen innebærer å vise barnet flere objekter, for der barnet gir navn. Den HAPP-3 tar rundt fem minutter og er en rask indikator på et barns evner. Den viser også patolog hvilke områder som trenger mest fokus.

Klinisk Evaluering av Språkfundamentals

Klinisk evaluering av Språkfundamentals, eller CELF-4 (fjerde utgave), er vanligvis gitt til barn i alderen 5 til 16, selv om en førskole versjon er tilgjengelig. Den CELF-4 bidrar tale-språk patologer evaluere grunnleggende innholdet og grunnlaget for et barns språklige evner å diagnostisere tilstedeværelsen av en språkforstyrrelse. Vurderingen evaluerer flere områder, blant annet ordet betydninger, setningsstrukturer og auditiv tilbakekalling. Den CELF tar ca 45 minutter å fullføre.

Grader av Reading Strøm

De Degrees of Reading Power, eller DRP, er vanligvis gis til alle studenter for å måle leseforståelse evner. Barn fylle ut feltene for å svare på spørsmål om paragrafer de har lest. Testen bistår også lærere og patologer i å identifisere spesielle behov grupper, som de som står bak jevnaldrende, sammen med studenter som er begavet og avansert utover sine jevnaldrende.

Test av Adolescent / Voksen Word Finne

Test av Adolescent / Voksen Word Finne (TAWF) vurdering benyttes for voksne og barn, for å måle ord-finding evner og semantikk, eller forståelse av betydningen av språket. Testen består av fem deler, hvor elevene nevne bilder og prøver å skjelne ord basert på signaler fra administrator, for eksempel beskrivelser eller kategorier. Den uformelle TAWF er en rask måte å vurdere testpersonens hastighet og nøyaktighet i å finne ord, mens den formelle TAWF gir mer omfattende resultater. Testene er vanligvis gitt sammen og tar ca 50 minutter å fullføre.